Kvällspromenad i Karlstad


Ger mig ut på kvällspromenad efter att jag har lämnat av min finklädda och partysugna dotter med sitt våfflade hår på skoldiscot.

Tar med mig kameran och fotar lite längs promenaden, det är är mörkt, vinden river och sliter i både hår och kläder samtidigt som det småregnar. Höstväder! …eller ja, höstrusk passar nog bättre.

Men jag gillar ju att känna vädret och årstiderna, och det fick jag göra ikväll.

Det är lite speciellt att fotografer på kvällar och nätter, men jagar du en effektfull bokeh, är en regnig kväll och gatorna i staden stället att vara på, med sina regnvåta vägbanor och massor av reflekterande lampor.

Vred upp ISO en hel del för att kunna balansera slutartiden och bländaren, så att det överhuvudtaget skulle bli några bilder. Och med det korta skärpedjupet dvs låga bländartalet (stor bländare) skapas enkelt många gnistrande bilder, så blev det även för mig den här mörka höstkvällen.

Ja, jag vet att det kan bli lite mycket av det goda…men det bjuder jag på idag!

FenceInTheNight_Webb_DSC_7640 - Kopia”Staket”

WetGround_Webb_DSC_7671 - Kopia”Längs kanten”

UrbanDjungle_Webb_DSC_7702 - Kopia”Urban Jungle”

WetGround_Webb_DSC_7706 - Kopia”På vägen”

UnderTheBridge_Webb_DSC_7658 - Kopia”Under bron”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close