Michael Johansson – Familiar Abstractions


IMG_9843.JPGDet här är annorlunda, kreativt och så bra på många sätt!

Jag har varit och besökt utställningen Familliar Abstraction med skulpturer av konstnären Michael Johansson som nu visas på Värmlands Museum i Karlstad (6 september – 9 november 2014).

IMG_9845.JPGDet är många saker som jag tycker om med de här skulpturerna, där vardagliga föremål och möbler packats ihop i kuber.

Det blir en form av tidskapslar med en känsla av vardagshistoria som också tänder upp minnen från min uppväxt.

IMG_9844.JPGBlandningen av saker som är sammansatta i konstverken skapar en oväntad och oregelbunden struktur i ett fyrkantigt formspråk som ändå håller ihop i objekten i en strikt struktur med mönster och färgskalor som röda trådar.

Jag gillar verkligen vad jag upplever på utställningen när jag nyfiket går runt kuberna och samtidigt inspireras av tanken bakom konsten och formspråket.

IMG_9841.JPGPassa på om du har möjlighet att se utställningen på Värmlands Museum som pågår till den 9 november 2014.

När utställningen visades på Vigelands-Museet i Oslo så gjordes en bra och läsvärd dokumentation om utställningen och konstnären som du kan läsa här: Michael Johansson – Familiar Abstractions (PDF)

På väg ut ser jag ett citat på väggen av konstnären Michael Johansson som passar bra in på hur jag själv ser saker i min vardag som får mig att stanna upp le och reflektera – ”Jag facineras av små oregelbundenheter i vardagen. Inte oregelbundheten som uppkommer då något extraordinärt inträffar, utan de som skapas genom form av regelbundenhet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close