Nya bilder framkallade och printade


Tallskouggor_img407_fixadAtt fotografera analogt med film är en process som bara börjat när själva bilden är tagen och rullen plockas ut ur kameran.

Nu under hösten har jag jobbat med att framkalla, scanna och printa bilder som jag fotograferat under hösten.

Jag har gjort Fine Art Prints av bilderna i begränsade upplagor, som är till försäljning och med några av bilderna har jag också sökt in med till några utställningar och salonger.

Vilket alltid är ett litet lotteri, då man inte vet vad som faller juryn i smaken och vad som passar in i den utställning som sätts samman.

Men visst är det både spännande och roligt när beskedet kommer och det står att ett eller flera verk är antagna. Om inte är, det bara att ta nya tag och fortsätta att skapa bilder.

Överflygning

Just papper är en spännande historia, som är svår men också rolig och till stor del avgörande för resultatet och helheten.

Jag har provat mig fram med olika typer av bomullspapper och varianter av strukturer, för att hitta rätt uttryck och känsla. Alla bilder fungerar inte alltid med samma typ av papper och struktur, utan ibland kan man behöva anpassa printen av bilden till ”rätt” typ av papper för just den bilden.

Och när rätt kombinationen av papper och struktur tillsammans med kornet i filmen möter varandra, lyfter verkligen bilden och ”poppar” på ett fantastiskt sätt och skapar då ett verk med en fin konstnärlig känsla i gränslandet mellan foto och målning.

img397_fixad

Vill du se fler bilder jag har tagit, kan du titta i mitt galleri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close