Utställningen ”Vi” – Konsthall Spisrummet


Utställningen "Vi" - Konsthall SpisrummetUnder den här sommaren (13 maj – 30 augusti) medverkar jag i en samlingsutställning i konsthall Spisrummet på Centralsjukhuset i Karlstad.  Konstenheten på Region Värmland har skapat utställningen ”Vi”, som är en utställning med verk skapade av personal som jobbar på Region Värmland.

Region Värmland har ca. 8.000 anställda och av alla dessa finns det många bildskapare.

Min verk på utställningen - Fotogravyr och analogt foto
Mina två fotogravyrer och ett analogt svartvitt fotografi.

Jag tycker den här utställningen är en rolig idé och en fin möjlighet som Konstenheten ger, då många inte har en arena för att visa sitt bildskapande.  Samtidigt visar den också upp en annan sida av personen och kollegan som till vardags kanske är sjuksköterska, lärare lokalvårdare, ekonom eller kock.

Verken i utställningen är en mångfald i tekniker och uttryck, och det finns verkligen några guldkorn som är riktigt fina.

År 2020 präglas av Corona-pandemin på olika sätt, och den påverkar också den här utställningen, då tillträdet till sjukhuset är begränsat och likaså möjligheten att se den.

Jag fick med rådande omständigheter i uppdrag av Konstenheten att tillsammans med konstguide Kerstin Wessberg, göra en film som tar tittaren på en rundtur genom utställningen.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close