Atelier Smedsby


Passionen för bilder och uttrycket för foto bor inom mig och det finns ett uppdämt behov av att utveckla mitt fotograferande och lyfta det till en ny nivå, men jag trevar och vet inte riktigt hur det ska gå till. 

Atelier Smedsby

”For me workshops are about starting a bigger process. To push the button is not that difficult. It’s much more difficult to have the courage to make photographs that are talking about things that really matter to one and each one of us. Let’s be courageous!”

De här orden träffar ruskigt hårt och är kärnan i det jag längtar efter!

Orden är ett citat från fotografen JH Engström och en del av presentationen för workshopen Atelier Smedsby som han också är handledare för.

Det här är kanske vägen att vandra – Den kommer inte att vara rak och den kommer inte att vara enkel och har ingen aning om vart den kommer att ta mig, men vägen leder framåt och en sak är säker det kommer att utveckla, inspirera och stimulera min kärlek till foto, bilder och visuell kommunikation.

Chansen och möjligheten att få vara en av de 15 deltagare som får möjligheten att vara med i workshopen är förmodligen en större utmaning avgiften på 3.000 euro, men för mig är det en summa pengar som inte finns! Och hur sjutton ska jag få ihop de här pengarna? och då är heller inte de tre resorna till Paris inräknade. 

Workshopen pågår i ett helt år där man vid tre tillfällen träffas i Paris och resterande del bygger på distansarbete tillsamans med handledare och de övriga deltagarna.

Visst låter allt det här fantastiskt?

From back homeJH Engström är en av Sveriges mest framstående och erkända fotografer, som jag själv upptäckte och som gjorde stort intryck på mig vid utställningen ”From back home” på Värmlands museum sommaren 2009 (som han hade tillsammans med Anders Petersen).

Boken med samma namn ”From back home” är fantastiskt fin fotobok och tilldelades också välförtjänt priset för bästa samtida fotografi vid fotofestivalen i Arles 2009 – Världens bästa fotobok!

PS. Hör gärna av dig om har förslag och idéer på hur jag kan finansiera och förverkliga den här drömmen.

Jag avslutar inlägget och stämmer in med JH Engström – Let’s be courageous!

2 reaktioner till “Atelier Smedsby

  1. Vilken skön snubbe! Han ser ut som en gammal indian! 🙂 Köp en lott, vettja…

    1. Ja, skrapa lite triss en tidig morgon på TV4 vore inte helt fel! 🙂 Måste börja köpa lotter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close