The prayer


The Prayer”The Prayer” är min tolkning för Fotosöndag och tema ”Heligt”.

För mig blir det här en tolkning som på något sätt symboliserar och sammanfattar begreppet ”heligt” för mig.

Kanske ber personen om nåd, mat, pengar eller tillber han sin gud? Bilden är öppen så det är upp till dig som betraktare att göra din egen tolkning av bilden och vad den betyder för dig.

Texturen hade jag nog helst klarat mig utan, men samtidigt räddar den mig och sätter ändå en viss känsla i bilden. Jag är rätt usel på Photoshop och i det här fallet blev putsningarna lite väl synliga mot svärtan och det är något texturen hjälper mig att dölja….på gott och ont naturligtvis.

Om jag läser hur Wikipedia tolkar bergreppet så är främst en kopplingen till religion som görs, till något som är okränkbart, fridlyst och inte får skadas. ”Heligt” är något som anses stå i nära förbindelse med det gudomliga och därför behandlas med religiös vördnad.

Men visst finns det saker som är ”heliga” men ändå inte hänger direkt ihop med något religiöst, vilket också var något som jag funderade på hur jag kunde göra en tolkning på.

Vad sägs om morgonkaffet? För mig är morgonkaffet på ett sätt heligt och det skulle absolut kunnat fungera som en alternativ tolkning till temat.

En annan vinkel och tolkning är den här bilden som jag tog i torsdags.

Klacken

Färjestad ligger sist i tabellen och Löfbergs lila arena är knappt halvfull, publiken sviker. Men oavsett läge i tabellen finns alltid hemmaklacken och supporterklubben ”The Wolfpack” på plats för att ge sitt stöd till laget som de älskar – lika mycket i medgång som i motgång. För klacken är Färjestad ”heligt”.

Kort och gott så kan jag konstatera att det finns mycket som är heligt, både i stort och smått.

Vad är heligt för dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close