Glädje


Glad grisrumpa

Veckans tema för Fotosöndag är ”Glädje”.

De första tankarna som slår mig när jag konkret börjar fundera på vad glädje symboliserar för mig är naturligtvis bilder på mina döttrar och närbilder på glimrande ögon och leenden som får mitt hjärta att smälta.

För mig känns den glädjen och lyckan som jag känner för mina barn lite för nära och personlig, så jag vill gärna hitta något annat som den här söndagen symboliserar glädje för mig. Frågan är vad?!

Under frukosten frågar jag min 11-åriga dotter vad hon tänker på när jag säger ”glädje” och hon svarar direkt att hon tänker på skratt och leende. När jag ber henne tänka lite större och vidare så svarar hon att ett paket symboliserar känslan av glädje för henne. Det är ingen dum idé alls! Hmmm…kanske jag skulle fota ett paket med fina snören i ett tajt utsnitt?

Efter frukost bestämmer vi oss för att åkat till Mariebergsskogen och gå en tipspromenad och efteråt rudan äter vi en trevlig och god sopplunch på Naturum.

Innan vi åker hem går vi en promenad och besöker ”Lillskogen” som är en liten djupark med lantdjur. Direkt när vi kliver in möts jag av två små grisarna och det sprids genast en värme och glädje i mig när de glada och nöjda bökar runt, nöffar och viftar på svansarna….eller heter det viftar på knorrarna?

Nu vet jag i varje fall vad som blir dagens söndagsbild till tema ”Glädje” och den blir varken på mina barn, skratt, glittrande ögon eller paket….det blir istället en liten  viftande grisrumpa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close