Parkering


Parkering

”Parkering” är min tolkning av temat ”Lodrätt och Vågrätt” för Fotosöndag (bilden finns också på mitt flickr-konto).

Ganska omgående började mina tankar kretsa runt en tolkning baserad på former och då är byggnader ganska tacksamt att fotografera, och ganska omgående visste jag vart jag skulle hämta min bild….inte hur och på vilket sätt men vart!

Min tankarna bakom tolkningen är att försöka lyfta fram de fina raka stringenta linjerna som går både lodrätt och vågrätt genom bilden. Jag tänker då närmast på själva husväggen med de stora blocken, elskåpens kvadratiska former, skyltarna på väggen och trottoarens stenläggning.

Själva bokstäverna ”Parkering” lyfter och mjukar upp bilden, samtidigt som den promenerande mannen fyller den med lite liv och rörelse. Om du kikar noga finns det också något borttvättat klotter på väggen…men jag kan själv inte riktigt utläsa vad det har stått, och tur kanske är det?!

Från första början hade jag tänkt att ta en bild på själva huset i sig själv med den tidstypiska fulsnygga arkitekturen, men valde istället kompostionen med den promenerande mannen. 

Byggnaden är en del av Ahlmarkshuset som är ett landmärke och ett helt kvarter i Karlstads centrum. Parkeringshus-delen byggdes 1965 och är för övrigt stadens första parkeringshus.

Ahlmarks Parkeringshus

2 reaktioner till “Parkering

  1. Hejsan Mattias! Tack för besöket i lördags på utställningen! Snygga bilder du tar! Jo, jag vet vad det stått på fasaden, och jag tror inte jag förstör något för dig genom att nämna det (för då skulle jag ju inte skriva det här). Det har stått ”Kula Hacke Pulver”. Tre personer som sannolikt var raggare för ett antal år sedan. Kula (som heter Kuhlman i efternamn) jobbade jag med när jag först började köra taxi i Karlstad för sex-sju år sedan. Jag minns från när jag var liten att de tre namnen också stod sprayat någonstans nära busstationen på Drottninggatan. Häpp. Lite kulturhistoria! 🙂 /Johan

    1. Ja, det var verkligen roligt att ses så här efter dryga 20 år och riktigt häftigt att få se dina kreativa alster och skapelser. Imponerande! Måste kika in någon mer gång och titta lite mer på dina teckningar. Åh, va roligt att du fyller ut tomrummet på väggen med din berättelse. Tack Johan och ha en fin dag! /Mattias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close