En clown i mina kläder


Collage Fejk

Ett litet collage blir min tolkning av tema ”Fejk” för Fotosöndag (bilden finns också på flickr).

Jag fick ganska tidigt en bildidé om att komponera en bild med en Clown-näsa vilket till slut resulterade i flera bilder och självporträtt som tillsammans bildar ett liten berättelse som ett collage.

Naturligtvis har jag lånat rubriken till bilden från Totta Näslunds låt med titeln ”En Clown i mina kläder” (länk till Spotify).

Från början hade jag tänkt mig en bild, men allt eftersom jag fotade och såg de lösa bilderna blev till pusselbitar och sakta växte tanken fram om storyn med Clownen som en röd tråd…eller närmare bestämt med mig själv i huvudrollen.

Även om jag i allra högsta grad är partisk i frågan tycker jag bilderna tillsammans bildrar till en bra helthet och ett starkare budskap än en ensam bild hade gjort.

De fristående bilderna har jag döpt till:
* Kostymen
* Clownen
* Avklädd
* No More

….och du kan säkert gissa vilken titel som hör till respektive bild.

Bilderna tog jag nu på söndagsmorgonen. Nyvaken och okammad lämnar jag här ut mig själv medans jag dricker morgonkaffet och samtidigt tittar på det 88:e Vasaloppet. Helt klart är att det känns bättre och tryggare att stå bakom kameran, istället för att posera framför…men det bjuder jag på den här vackra söndagen i mars.

Tanken med att jag just valde de här bilderna och kompositionen är att det ska vara en öppen bild med möjlighet för dig att göra din egen tolkning och sanning….det finns inget rätt eller fel!

Hur gör du din tolkning och vad säger bilden dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close