Båtvraket Mainau of Gothenburg


Kärt barn har många namn; Mainau-10, Svanö av Videberg-10, Cornelis-08, Mainau-07, Poseidon-83, Tumlaren-74, Marconia-72, Sländan-58

Mainau of Gothenburg  som den gamla fiskebåten från 1950 numera heter har senaste tiden legat vid kaj i Örsholmen i Karlstad, men en natt i mars kapade någon förtöjningarna som höll henne på rätt köl och hon började nu istället sakta sjunka i takt med att isen i älvfåran tinade.

Räddningstjänsten försökte nu lyfta och få henne ur vattnet för att begränsa utsläppet av olja och hindra annan trafik i älven, dock utan resultat då isen blev ett större bekymmer än de räknat med. Räddningsaktionen fick med andra ord läggas på is! Hon satt där hon satt…eller närmare sagt låg där hon låg med olja läckande ut i vattnet.

Karlstad har de senaste åren fått ett antal ofrivilla båtvrak runt sin hals, som ingen vill kännas vid dom och på så sätt blir det ett problem för kommunen och indirekt en kostnad för oss skattebetalare.

Mainau of Gothenburg är verkligen ingen trevlig syn där hon ligger och skändar vår natur och vårt vatten!

Mainau of Gothenburg

Mainau of Gothenburg

Mainau of Gothenburg

Mainau of Gothenburg

Mainau of Gothenburg

Mainau of Gothenburg

2 reaktioner till “Båtvraket Mainau of Gothenburg

  1. Synd och skam att se denna båten så här. Innan den kom till slite har den varit en möbel med gott kaffe ombord och ett härligt ljud i maskin

    1. Oj, ursäkta att jag inte svarat på din kommentar tidigare!

      Ja, verkligen bedrövligt att det skulle behöva bli så här. Jag hade mer än gärna tagit en kopp kaffe och njutit av ljudet från maskinen på den tiden…och om jag blundar kan jag nästan höra ljudet och känna kaffedoften. Ha en fortsatt fin sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close