Kär och galen


Kärlek

”Kär och galen” är min tolkning till tema ”Kärlek” för Fotosöndag (bilden finns också på flickr)

Ulf Lundell har genom åren haft en stor betydelse och påverkan i mitt musikintresse och jag har många fina minnen från konserter, fester, deppkvällar, stunder med min gitarr och munspel som jag kan minnas tillbaka till och kan koppla ihop med både glädje och sorg.

För kärlek är inte bara lyckorus och glädje, kärlek handlar också om starka känslor som kan göra riktigt ont.

Många av Ulf Lundells texter…om inte alla uttrycker känslor som bottnar i kärlek, och därför blir uppslaget till ”Kär och galen” i notboken en bra komposition och en passande bakgrund till bildens tolkning, som får spegla min kärlek och den betydelse som både Uffe och musiken har i mitt liv.

Hjärtat som reflekteras i bokuppslaget kommer från ett UV-filter till kameran som blir en bra symbol för min kärlek till fotograferingen och den betydelse det har för mig. 

Tillsammans bildar de ett fint uttryck för min kärlek till musik, foto och livet!

Oj, det här temat satte verkligen myror i huvudet på hur jag skulle skapa en tolkning av något så stort och vackert som ”Kärlek”!

Har gått och funderat i veckan på hur jag skulle kunna tolka temat och har helat tiden återkommit till mina döttrar. Så visst vore det enklaste och mest naturliga att rada upp tjejerna framför kameran och ta en porträttbild rätt upp och ner.

Men nej, jag klarar inte av det!

Kalla det fjantigt, dumdristigt, fegt eller för höga krav! För mig blir det på något sätt för futtigt och jag har helt enkelt inte förmågan att komponera och fånga en bild som göra den känslan tillräcklig och rättvis. 

Så nej, jag passar på den mest naturliga självklara tolkningen för tema ”Kärlek”.

Det är inte alltid ”en bild säger mer än 1000 ord”….inte för mig i varje fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close