Myrperspektiv


På toppen

Naturen fullständigt exploderar i vår och grönska och du kan höra hur det växer när knopparna brister ut i blom och löven fäller ut sig i full grönska.

I helgen var jag och min dotter Tuva 6-år ute i skogen och letade efter vårtecken och i hav av vitsippor hittade vi också en stor myrstack där de röda skogsmyrorna jobbade för fullt i majsolen.

Med en ganska stor radie runt deras borg möttes vi av marcherande fotsoldater i långa rader som alla kånkade och bar på barr, grenar, löv och ja vi mötte till och med en skogsmyra med en SAAB V4 på ryggen…nja, nästan i varje fall. I vilket fall som helst jobbade alla frenetiskt och fokuserat med att bygga sin stack större, stabilare och snyggare! Undrar vad det är som motiverar och driver dom till den här nybyggarandan?!

För att få ett bättre myrpespektiv satte jag mig på knä nära stacken och knäppte några bilder på de arbetande myrorna och fångade en modig rackar som klättrade längst ut på ett barr i stacken för att spana lite…förmodligen spanade han på mig och undrade vad jag var för tok?! (klicka gärna på bilden för att öppna upp den i lite större format, för att få rätt perspektiv och känsla i bilden)

Det är inte för inte myrorna har skapat uttryck som ”arbetsmyra” och ”flitig som en myra”  för personer som jobbar energiskt och mycket….frågan är hur uttrycket att ”ha myror i huvudet” kom till?!

2 reaktioner till “Myrperspektiv

  1. Superhärlig bild. Jag skulle nog ha lite svårt att komma så nära som du gjorde, skulle vara lite rädd för en ”myrattack”. Inga myror som ville klättra upp på dig och kolla läget? 😉
    Gillar verkligen bilden, kul med den lilla myran som klättrat upp för att få en bra utsikt, sätter riktig piff på bilde.

    1. Tack för besöket och kommentaren! Jodå, det var några nyfikna…eller kanske irriterade myror som hälsade på och en som till och med följde med hem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close