För aktiva fotografer – Photo Sport 200 AW


Har idag varit ute och cyklat MTB med min nya fotoryggsäck LowePro Photo Sport 200 AW.

Photo Sport 200 AWFoto från LowePro.com

Det här är en ryggsäck som är gjord för tuffa tag och klarar av att vara med på aktiviteter så som MTB-cykling, terränglöpning, skidåkning, snowboard…eller varför inte bara på en skogspromenad.

Och med klarar av menar jag inte bara att kameran ska överleva äventyret, utan också att jag klarar av att utöva min aktivitet utan att hindras av ryggan.

Ryggsäcken är lätt och sitter mycket bra när jag cyklar. Midjestödet och spännet över bröstet göra att den sitter tight och fint även när jag blir mer aktiv och kör tuffare i skogen, och den ventilerade ryggstoppningen gör rent av att den sitter skönt.

Nu kan jag ta med mig systemkameran när jag är ute och rör på mig…utan att det blir en pina.

Kameraöppning Photo Sport AW200Och jag behöver heller inte vara rädd för att kameran ska ta stryk, för ryggan har en smart konstruktion med ett utrymme i botten där kameran ligger väl skyddad som i ett litet kassaskåp med mjuka väggar. Utrymmet är helt OK och jag fick plats med min Nikon D7000 och ett monterat Tamron 70-300 som är ganska rejält (ej monterat motljusskydd).

Det fina är också att jag kan nå kameran från en öppning i sidan på ryggsäcken, vilket förenklar hanteringen när jag snabbt och enkelt ska ta fram och fota med min Nikon.

Med 13,9 liters utrymme i ryggsäcken får jag utan problem plats med extra kläder, frukt, första förband, lite verktyg, pump och dessutom är den förberedd för en två liters camelback dvs en vätskebehållare med slang (ingår ej).

Att det finns så många möjligheter att justera ryggsäcken med remmar och spännen gör att den blir mycket flexibel och anpassningsbar, utifrån vilken packning jag har med mig.

Flera praktiska småfickor och utrymmen, det inbyggda regnöverdaget, reflexer, slittåligt lättviktsmaterial, den sköna ventilerade ryggstoppningen är också saker som gör att den här ryggsäcken och jag kommer att vara vänner ett bra tag framöver!

Fotar du och vill ha en bra kameraväska som gör att du kan ta kameran med dig ut på dina träningsrundor och andra aktiviteter i skog och mark, är mitt tips att lägga pengarna på en LowePro Photo Sport 200 AW.

Extriör: 27 x 17 x 49 cm
Interiör (Camera Chamber): 19.5 x 9.0 x 23.0 cm
Topmatning utrymme: 13.9 liters
Vikt: 1.3 kg

Och nej, jag är inte köpt av LowePro även om det kan låta så i bästa Halleluja-predikan! Det här är upplevelser baserade på egen erfarenhet och användning av ryggsäcken. Ska naturligtvis också testa och se hur det är att springa med ryggan när rehabträningen av knät klar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close