Fotoutställning 100 lpm FOTO 2012


Då var det dags för årets fotoutställning 100 lpm FOTO på Värmlands Museum i Karlstad.

Så här blev det när jag hängt upp mina bilder på plats nr 66 med rubriken ”Platser i Karlstad”.

Tanken och den röda tråden i bilderna är: ”En plats blir först en plats när människan fyllt den med mening och betydelse”.

Platser i Karlstad

Hoppas att du har tid och möjlighet att besöka den fina utställningen nu i helgen 26-27 maj, där 70 amatör- och proffsfotografer samlas och på var sin löpmeter fritt och villkorslöst får hänga upp sina bilder.

Jag kan utlova en galen och härlig mix av gatufoto, landskapsbilder, djur, porträtt, dokumentärt, snusk, abstarkt, fint och fult, svartvitt och färgstarkt…ja det ska helst upplevas på plats.

Mina bilder hänger på plats nr 66 precis på väg in till utställning, faktiskt utanför hm…vet inte riktigt hur jag ska tolka det?! De vill väl helt enkelt inte vill ha mig i finrummet? eller så kanske de ser mig som ett skylfönster för hela utställningen? …jag går nog på det sistnämnda!

Ja, om du nu inte har en aning om vem du ska rösta på så tar 66:an gärna emot din röst!  

För dig som nu inte har möjlighet att besöka utställning i helgen eller vill läsa mer om hur jag tänkt runt bilderna och kompositionerna som jag visar upp, kommer här mina egna ord och reflektioner:

Haga - Damernas bänk
Haga – ”Damernas bänk”

Några härliga damer sitter på en bänk i Haga och har en trevlig stund tillsammans med den charmige mannen på bänken bredvid. Det är en varm och fin stämning.

Museiparken Sandgrundsudden

 

 

 

 

 


Museiparken Sandgrund – ”Fångad i nöd och lust”
Under föreställning ”I do knot dance” när artisten trasslat in sig rejält i sitt rep, promenerar en brud och brudgum förbi i finaste bröllopsklädsel. Det blir en kul och fin symbolik på flera sätt. Gör själv din egen tolkning.

Ahlmarkshuset - ”Parkering”

 

 

 

 

 

 


Ahlmarkshuset – ”Parkering”
Karlstads första parkeringshus kanske inte är den vackraste byggnaden, men det är ett kännetecken i centrum och huset upptar ett helt kvarter. Bilden med parkeringshuset och skylten som bakgrund blir en fin och stilren komposition när mannen lite framåtlutat i höstblåsten arbetar sig framåt i motvinden.

Gamla stenbron - In i dimman

 

 

 

 

 

 

Gamla stenbron – ”Ensam i dimman”
Sveriges längsta stenbron är om något ett signum och ett landmärke i Karlstad. Visst är bron vacker i sig själv, men ner en ensam man promenerar över bron en dimmig morgon blir bilden något annat och något mer.

Karlstad Järnvägsstation – ”Ses vi igen?”

 

 

 

 

 


Karlstad Järnvägsstation – ”Ses vi igen?”
Järnvägsstationen är en mötesplats och en avskedsplats som ofta berör och framkallar olika typer av känslor. En del blir glada här, en del blir ledsna, löften ges och svek uppdagas. På bilden är det ett par som tar farväl av varandra. Jag vet inte vilka personerna är, om de kommer att ses snart igen eller kanske aldrig mer?!  Men det tycker jag gör bilden mer spännande och intressant.

Mariebergsskogen - ”Dubbla föreställningar”

 

 

 

 

 

 

Mariebergsskogen – ”Dubbla föreställningar”
Det är ”Mångfaldsdagarna” i Mariebergsskogen och på scenen uppträder en Thailändsk tjej som i sina vackra kläder framför en dans, men samtidigt pågår också vardagslivet som man kan följa som ett alternativt skådespel under scengolvet.

5 reaktioner till “Fotoutställning 100 lpm FOTO 2012

 1. Jag hade gärna varit på plats och sett alla dessa fantastiska bilder, men det är lite för långt. . Särskilt gillar jag ”Damernas Bänk”. 🙂 Det ger hopp och livslust.
  Lycka till och man tackar för dom fina och bra tipsen om vad man för tänka på inför en utställning.
  Ha en fin lördag. 😀

  1. Tack för kommentaren Lensbabie och kul att du gillade ”Damernas bänk”, det gör jag också. Precis som du säger sprider den både värme och förhoppning. Damerna hade också väldigt tydliga roller ”den bestämda”, ”den blyga” och ”den roliga” alla fina och charmiga på sitt sätt. Ha en fin helg och om du ångrar dig bjuder jag på fika här i Karlstad 🙂

 2. Gillar också ”Damernas bänk” mycket!! Lycka till i helgen!!

 3. Tyvärr missade jag utställningen:(. Var övertygad om att den höll på till 17 på söndag,men tydligen stängde utställningen kl. 16…..så jag missade ditt skyltfönster och alla härliga bilder. Gisssade på att du även hängde ut dem på nätet och det gör du ju…inte samma sak, men bättre än inget. Gillade din tanke och den röda tråden …Ahlmarks huset ..en underbar bild och hade gärna suttit på damernas bänk 🙂

  1. Hej och tack för besöket Tina…även om det ”bara” var på bloggen! Värmlands museum och ”100lpm Foto 2012” bjöd i år på en fantastisk fin och varierande utställning med många duktiga fotografer och bra bilder. Jag fotar dig gärna när du om 25 år sitter på damernas bänk och njuter av livet. Ha det bra så länge och njut och av vägen dit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close