Affischer och matchprogram inför seriepremiär


Matchaffisch Skattkärrs IK

”Kaffe, kaka – 18 raka” Så lät segertåget förra säsongen 2011/12 när Skattkärrs IK gick rakt igenom division 2 Värmland utan poängförlust.

Idag var det dags för seriepremiär i division 1 Västra Götaland och hemmamatch mot Floda IBK från Göteborgstrakten.

Matchprogram Skattkärr - FlodaFör min del var den här premiären också lite extra rolig då jag själv fotat bilder till både affischer och matchprogram som fick äran att både vara omslagsbild till matchprogram och på affischer inför match.

Som tidigare innebandymålvakt under många år och med stort intresse för sporten, var jag naturligtvis på plats i Tingvallahallarna och kollade på hemmapremiären…och de fina affischerna och matchprogramen.

Hur gick det i matchen då?

Efter en spänd inledning i första period där hemmalaget inte alls hängde med och där misstag kostade dyrt, hamnde Skattkärr snabbt i ett 0-3 underläge, men lyfte upp spelet allt eftersom och reducerade i mitten av perioden vilket gav ytterligare energi och självförtroende, som till slut resulterade i en 2-3 ledning till Flodas fördel efter 20 spelade minuter.
Matchbild Skattkärr vs FlodaIdag fotade jag en matchbild med min iPhone och visst blev den bra?!

Andra perioden höll högre spelkvalité med startade likt den första där Floda var starkast och ökade på ledningen med sitt andra powerplaymål och fick dessutom in ytterligare ett mål, vilket blev en väckarklocka för Skattkärr då det stod 2-5 i matchprotokollet. Nästa mål skulle antingen vara rullgardin ner eller kontakt och trägen vinner, Skattkärr reducerade både en och två gånger innan perioden var slut.

Inför tredje och sista stog det 4-5 och nu skulle det avgöras!

Till skillnad mot de två första perioderna tog Skattkärr kommandot direkt och fick utdelning redan första spelminuten och kvitterade till 5-5. Snart ringde målklockan igen och Skattkärr hade vänt på steken, ledning 6-5! Frågan var om det skulle räcka hela vägen?! Skattkärr backade hem och Floda ångade på för allt vad tygeln höll och styrde matchen helt, men lyckades inte riktigt trycka dit den och när det var 4 minuter kvar tog de timeout. Stärkta av sina starka powerplay och med tre minuter kvar hoppade målisen av planen och de lyfte in en extra sjätte spelare och med knappt minuten kvar kvitterade Floda till 6-6….riktigt surt, men ändå på något sätt rättvist.

Än surare blev det för Skattkärr när Floda dessutom lyckades knipa extrapoängen i sudden.

För oss i publiken var det i vilket fall som helst en spännande eftermiddag.

Med lite distans tror jag ändå Skattkärr känner att de på något sätt fått ett kvitto och riktmärke på vart de står i förhållande till de andra lagen i den här serien och även om det inte lär bli någon kaka och segerraka i år, så tror jag de känner att laget kommer att räcka till ganska bra.

Här kan du läsa om mitt fotouppdrag och kolla på fler bilder som jag tog inför seriepremiären och säsongen 2013 – Skattkärrs IK HAIK Cupen 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close