Olstorp, Hazze Z och Larz Kristerz


Det är mitten på september månad och hösten har kopplat sitt grepp med riktigt snålblåst och duggregn som känns extra mycket när vi kliver ur bilen vid åkern på Västgötaslätten där festplatsen ligger.

Ikväll är det säsongens sista dansbandskväll i Olstorp utan för det lilla samhället Tidan i Västergötland, på stora scenen står Larz Kristerz för underhållningen och i Veboa huserar ”Kingen” Hazze Z som är en legendarisk DJ med egen försäljning av kläder, kepsar och kaffemuggar (med sin egen bild på).

Ryktet om Olstorp och Hazze i Veboa har nått oss i Karlstad och vi är tre kompisar som bestämmer oss för att åka ner till säsongsavslutningen för att få uppleva stämningen på dansbanan.

Jag har aldrig varit i Olstorp förut och det var nog 20 år sedan jag senast besökte en dansbana eller folkets park, så det är med blandade känslor av både spänning, nyfikenhet och förhoppning…ja, och en skopa förutfattade meningar som jag bär med mig inför den här kvällen.

Här kommer några bilder som jag knäppte med min iPhone under kvällen.

VäntanVäntan och förväntan – En ensam kvinna tittar på andra danspar som svänger runt på dansbanan och hoppas att någon kavaljer ska komma och bjuda upp henne till tonerna av Larz Kristerz som står på scenen och spelar. Den här bilden är också mitt bidrag till Fotosöndag och tema ”Spänning”.

Saken är den att hela kvällen är fylld med spänning och det ligger en känsla av i luften, kanske för att kvällen ska blir så rolig som man hoppas, kanske för att man ska träffa en partner, kanske för att man vill bli uppbjuden till dans etc.

SoloLarz Kristerz bjuder på ett gitarrsolo och sjunger om att han inte får glömma att ringa Carina.

Kollar Larz KristerzEn trogen skara av Larz Kristerz-fans samlas närmast framför scenen för att se sina idoler spela.

BuggInte är det mycket folk på dansbanan den här sista danskvällen för säsongen, men de som är där verkar ha det trevligt och det finns minst sagt mycket yta att ta ut svängarna på i en virvlande bugg.

Disco i VeboaDiskoteket i Olstorp heter ”Veboa” och ikväll är det här det händer.

VeboaDen här kvällen är det mer publik hos Hazze i Veboa, än på stora scenen där Larz Kristerz bjuder upp till dans (Hazze ser du till höger i sitt DJ-bås).

DiscoVi Dansar och pasuar, Ooar hela natten och övergår i en allsång med Lundells Oh LaLa jag vill ha dig och helt plötsligt skrålar vi i kör med Drängarnas ”Jag en raggare”. Det är lite galet, men också oförargligt och roligt!

Hazze Z går i ideSäsongen 2012 är över efter den här kvällen och Hazze Z går i ide för att vila upp sig inför 2013

Hazze Z är minst sagt en originell person men har blivit en legendarisk DJ på Olstorp och har gjort sig ett namn genom sin unika stil som han säljer på bl a tröjor, kepsar och kaffemuggar…han har också en egen webbsida http://www.hazze.se

Välkommen Åter”Välkommen åter” hälsar Scan när vi lämnar fesplatsen och Olstorp stänger därmed grindarna för säsongen 2012.

För arrangörerna kan den här kvällen inte varit någon vinstmaskin, men vi som åkte ner från Karlstad för att få uppleva en kväll på Olstorp med Larz Krister och Hazze Z i Veboa, har fått valuta för pengarna och är mer än nöjda…och med stor sannolikhet kommer vi att återvända till Olstorps festplats 2013.

En reaktion till “Olstorp, Hazze Z och Larz Kristerz

  1. Haha, vilket kul ställe! Påminner om Björnholmen utanför Nässjö där jag varit ett på ggr. Galet, lite bonnigt och överhängande risk att bli ihjälbuggad. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close