The Hardcore Damien Drummer Boy


Martin spelar trummor i bandet Damien
”The hardcore Damien drummer boy” är min tolkning till Fotosöndag och tema ”Energi” 

Martin i bandet Damien spelar trummor
Martin Magnusson trummis i metalbandet Damien spelar hårt, aggresivt och uttrycksfullt.

Martin i bandet Damien spelar trummor
Det är så mycket energi och tempo i både musik och omgivning och att jag själv blev rejält svett under fotograferingen….hur trött ska inte Martin vara då?

Jag visste direkt vad jag ville ha för motiv och bilder till det här temat, men hela bildidén byggde ju på att min kollega Martin Magnusson trummis i metalbandet Damien ville och kunde ställa upp på en fotografering under lördagen.

Och det kunde han! Phu! Han nappade på idén och vi möttes upp i replokalen senare på lördag eftermiddag.

Har egentligen bara hört ett par låtar och sett en video av Damien tidigare, men jag vet att de spelar hård musik och hämtar influenser från Hardcore och Metal.

Martin möter upp utanför och har redan repat en stund när jag och dottern kommer. Det är en riktigt klassisk replokal tapetserad med affischer, travar med förstärkare och instrument, en soffa, några stolar, en tandborste och tomma ölburkar.

Vi pratar ihop oss och jag berättar vad jag är ute efter, Martin kommer med några idéer, ger oss hörselkåpor och sedan kör vi tre set innan jag känner att vi har tillräckligt med bilder.

Jag är grymt nöjd med bilderna som blev precis så bra och levande som jag hoppats, naturligtvis tack vare Martin som verkligen bjöd upp till dans…nä, det lät inget bra! som bjöd på hård jäkla hardcore rock och utstrålade precis den energi jag ville få fram och ut genom bilderna.

För att få en ännu större upplevelse av Damien och Martin tycker jag ni ska kolla in deras nya video ”Exhale” , en låt som också är med på kommande album med release våren 2013.

Det här kanske inte är den musik och genre som jag själv lyssnar på jättemycket, men det är hårt, energifyllt och omskakande på ett häftigt sätt!

Nästa gång de spelar i närheten vill jag se dom live, det tror jag är en grymt häftig upplevelse…för visst finns det en liten heavy metal-ådra i mig och en hel bunt konsertupplevelser från 80-talet med AC/DC, Accept, Iron Maiden, Scorpions, Ozzy Osbourne, Monster of Rock med flera.

Stort tack till Martin Magnusson som gjorde de här bilderna möjliga och så bra som de blev.

Som en reserv om fotograferingen med Martin hade blivit av hade jag tänkt att använda en av bilderna som jag tog i tisdags eftermiddag, när en helikopter landade på gräsmattan utanför kontoret. Visst hade det också passat bra som en tolkning till veckans tema, men jag är glad att det blev som det blev…så det får bli en bonusbild den här veckan.

Helicopter lyfter

En Helikopter Bell 429 lyfter och flyger iväg med rejäl kraft. Vill du ser mer bilder och en video på helikoptern kan du kolla in och läsa mitt blogginlägg ”Helikopterperspektiv” från tidigare i veckan.

Ha en skön söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close