Förr laddat med pengar, idag laddat med information


Laddat med information

”Information overload” är min tolkning till Fotosöndag och tema ”Laddad” (bilden finns också på mitt flickr-konto)

För några år sedan var det här lilla huset fyllt med miljontals kronor, idag är det gamla ”Minuten-huset” en enda stor anslagstavla och ett klotterplank laddat med olika typer av information…och ser i det närmaste ut som ett rivningsobjekt.

En typisk stadsbild med en lite vemodig ton. Att det rullar in en äldre man på sin rullstol i bilden öppnar upp för fler tolkningar och ett större visuellt djup i kompositionen, vilket jag själv bara tycker förhöjer helhetsintrycket.

Det lilla huset ligger på drottninggatan i de centralaste delarna av Karlstad, och på framsidan där det tidigare satt två uttagsautomater sitter idag två anslagstavlor som liknar två igenspikade fönster. I anslutning till huset finns staket på båda sidor som är överfyllt med affischer och informationsblad för olika typer av evenemang.

Anslagstavla

När jag i morse satt vid frukostbordet och funderade på hur jag skulle göra min tolkning till veckans tema, hade jag ingen självklar lösning och bildidé. Så idag fick jag kämpa lite för att få fram en laddad bild och tolkning.

Först var jag inne på spåret att ladda en analog kamera med en filmrulle, men det blev svårt att fota på ett bra sätt samtidigt som det inte inspirerade mig särskilt mycket…även om tanken var god.

Så jag packade helt enkelt ner kameran och gav mig ut på en fotorunda den här härliga höstdagen. Åkte förbi Bryngfjordens slalombacke och Bikepark för att se om någon cyklist laddade med full sula nedför backen och bjöd på lite sköna hopp…men det var tunt med åkare den här eftermiddagen.

Fortsatte till bågskyttebanan för att se om någon bågskytt som laddat sitt koger med pilar, men platsen låg helt öde så här års och jag körde istället in mot city och badhuset för att se om det fanns några brottare eller boxare i farten i hopp om några heta laddade figthingbilder…men icke sa nicke.

Söndag är en vilodag som idag talade sitt tydliga språk!

Nej, det fick bli en fotopromenad inne i stan i hopp om att hitta något ”laddat”, och till slut hamnade jag framför det gamla ”Minuten”-huset kladdat och laddat med olika typer av information,  samtidigt som en farbror passerar i sin rullstol…klick, klick…där fick jag min bild! 

Ha en fin fortsättning på söndagen och en fin vecka!

En reaktion till “Förr laddat med pengar, idag laddat med information

  1. Dessutom har hans elrullstol ett laddat batteri 🙂
    Lite långsökt men… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close