Dimensioner av kaffe – Löfbergs kafferosteri


Dimensioner av kaffe
Ett par kaffesugna besökare kommer till café ”Rosteriet” som ligger på markplan i Löfbergs kaffeskrapa, de rycker i dörren, men den här söndags eftermiddagen är det stängt.

”Dimensioner av kaffe” är min tolkning för Fotosöndag och tema ”Lager” (bilden finns också på mitt flickr-konto)

Bilden fångar jag från sidan av cafét där jag genskjuter paret genom två stora skyltfönster som skapar flera lager av ytor och dimensioner. Resultatet blir som lager av dubbla och trippla exponeringar mot omvärlden och blir en spännande tolkning för veckans tema.

Jag har försökt att skapa en öppen bild med fler tolkningsmöjligheter där kaffe och Löfbergs kafferosteri står som gemensam nämnare. Kafferosteriet är för övrigt ett av nordens största och har många typer av lager både kaffebönor och färdigmal kaffe!

När jag och min dotter Tuva promenerar runt i området hittar jag många fina bilder som också skulle kunna vara tolkningar på veckans tema.

Löfbergs kafferosteri i Karlstad

Löfbergs och kaffet har på olika sätt blivit en symbol och ett signum för Karlstad med sin fabrik i de centrala delarna som både syns och sprider sin doft av rostat kaffe över staden.

De har även satt sitt bomärke på ishockeylaget Färjestads hemma arena som så klart heter Löfbergs lila arena, där matcherna mot Brynäs som har sin tillhörighet i Gävle blir heta ”Kaffederbyn” mellan Löfbergs och Gevalia.

Löfbergs är ett familjeägt företag som bildades 1906, med huvudkontor i Karlstad. De har 280 anställda och omsätter 1,5 miljard kronor. De är idag en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe (och de äger även te-märket Kobbs).

Löfbergs kaffe i fönstret
I ett fönster på fabrikens enda sida står olika sorter och smaker med Löfbergs kaffe uppradade som ett litet lager med kaffe och i reflektionen syns Löfbergs huvudkontor på andra sidan gatan.

Löfbergs fabriken
Det går att se in direkt i produkionen från markplan och här är en bild fångad där paketeringen av kaffet sker.

Löfbergs lila blomma
Utanför entrén till kafferosteriet står krukor med blommor i…naturligtvis i färgen lila!

Nu ska jag gå och sätta på en panna kaffe…vilken sort tror ni?

Ha en fortsatt skön söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close