Tuva och jag genrepar på Melodfestivalen 2013


Melodifestivalen 2013 logo
Melodifestivalen har landat i Karlstad och det är dags för Andra Chansen i Löfbergs Lila Arena.

Tuva fyller 7 år på torsdag den 7 mars 2013 och biljetten till Melodifestivalens genrep är en tidig födelsepresent som hon har önskat sig. Hon var i och för sig med när Melodifestivalen var i Karlstad 2006 och låg då i magen, men idag fick hon uppleva det på ”riktigt”.

När vi kommer in i arenan blir vi direkt överösta med godis, presenter och reklam från sponsorer…det är lite trevlig. Tuva köper en snurra som blinkar…det måste man ju ha!

TV producenten Henric Von Zweigbergk
Tre, Två, Ett, Nu kör vi! Producenten Henric von Zweigbergk ett välkänt ansikte för de flesta SVT-arrangemang och Melodifestivalen är inget undantag. Med järnhand och örnblick styr han upp och har koll på allt som händer under föreställningen.

Robin Stjenberg
Först ut i startfältet är Robin Stjernberg, som vi känner igen från Idol 2012.

Gina Dirawi presenterar Behrang Miri Melodifestivalen 2013
Programledare Gina Dirawi presenterar nästa bidrag Behrang Miri ”Jalla Dansa Sawa”…som var min favorit! En låt med glädje och massor av energi.

Eric Segerstedt och Tone Damli
Eric Segerstedt och Tone Damli är snygga tillsammans när de kör sin ballad och sitt bidrag ”Hello Goodbye”. Men ”nej”, ingen vinnar varken för mig eller Tuva!

Tuva på Melodifestivalen 2013
Det är en stor och häftig upplevelse för både stora och små att få vara med om ett genrep för en Melodifestival. Artister, programledare, showen, musiken och TV-produktionen, ja det är mycket att se och ta in, vilket både är spännade och kul!

Anton Ewald  "Begging" - Melodifestivalen 2013
Anton Ewald ber inte om ursäkt för sig även om hans bidrag heter ”Begging”, favorittippad och populär bland tjejerna…och naturligtvis även en favorit hos Tuva som hejar och vinkar för fullt!

Cookies 'N' Beans
Cookies ‘N’ Beans avslutar snyggt sitt bidra ”Burning Flags” med armarna sträckta mot taket i LLA.

Peter Jöback "The Phantom of the Opera" Melodifestivalen 2013
Peter Jöback är inte med som bidrag i årets Melodifestival 2013, men sjunger i mellanakten ett nummer från ”Phantom of the Opera” Förstår inte riktigt varför det här valet av låt, då det sänker tempot och stämning i arenan…det känns lite onödigt.

Jedwards, Danny Saucedo och Gina Dirawi
Det blir fullt ös i arenan när Jedward dundrar in på scenen. De dansar, hoppar och hjular när de kör sin hit ”Lipstick” tillsammans med Jedwards med programledaarna Danny Saucedo och Gina Dirawi. Jedwards är en Irländs popduo som representerade Irland i stora Eurovision både 2011 och 2012. De är verkligen bra…tycker både Tuva och jag.

Gina Dirawi Melodifestivalen 2013
Gina Dirawi ute i publiken berättar om hur omröstningen ska gå till.

Josefine, Gina, Danny Melodifestivalen 2013
Danny, Gina och Josefine Sunström som ansvarar för webbsändning och greenroom kommer upp på scenen och avslutar föreställning tillsammans. Tuva gillar Josefines fina klänning, som hon tycker ser ut som en bröllopsklänning.

Danny Saucedo diggar backstage
Danny Saucedo diggar backstage (precis där vi sitter).

Helt plötsligt står han bakom oss…och frågar ”Vad heter du?”; ”Jag heter Tuva” svara hon Danny som väntar på att gå upp på scenen för att presentera nästa artist. Han fortsätter och pratar med Tuva och frågar vilka låtar hon tycker har varit bäst och om hon tycker det är roligt med Melodifestival. Han frågar också om det är lillasyster och mamma som sitter bredvid oss…det är det inte. Massor av människor runt om oss fotar, men själv blir jag lite starstruck och missar helt fototillfället och en idolbild på Tuva och Danny tillsammans…attans också! Men det blir ändå ett fint minne från Mello 2013 som ingen kan ta ifrån henne.

TuvaMello
En glad och nöjd Tuva efter avslutat genrep framför scenen. Nu ska vi hem och kolla Melodifestivalen på TV…vi vet ju lite vad som ska hända nu ikväll. Det känns lite extra speciellt och roligt!

Min röst lägger jag på Martin Rolinski ”In and out of love” och Behrang Miri ”Jalla Dansa Sawa” som var två riktigt farfyllda bidrag med massor av glädje och energi.

Tuvas favoriter var helt klart Robin Stjernberg och Anton Ewald…vilket skulle visa sig senar på kvällen var helt rätt! Det var precis de två bidragen som gick vidare till finalen!

Här kommer två filmklipp från Martin Rolinski och Behrang Miri…där också Danny och Gina står brevid oss och diggar…Alé Alé Alé, Jalla, jalla, alla ska med!

________________________________________________________________________________________________________

Vi satt ju som sagt var precis brevid backstage för programledarna som highfivade och hälsade glatt på oss flera gånger, så här kommer några extra bakom scenen bilder:

Gina Dirawi backstage Melodifestivalen 2013
Gina Dirawi backstage.

Backstage - Danny Saucedo, Gina Dirawi, Henric
Backstage Danny, Gina och Henric

Programledarna Danny Saucedo och Gina Dirawi Melodifestivalen 2013
En sista bild på programledarna innan de snabbt smiter iväg och förbereder sig till kvällens direktsända Melodifestival och Andra Chansen från Karlstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close