Fotoutställning 100 lpm 2013


Under helgen ställde 74 värmländska fotografer ut sin bilder på Värmlands museum. Det finns inget tema för de utställande deltagarna, fotografen väljer själv vilka bilder, antalet bilder och  hur de ska visa upp på den begränsad yta som tilldelas (som är lika stor för alla deltagare).

Utställningshall Värmlands museum 100 lpm

Det var många besökare, vänner och bekanta som tog vara på tillfället att kolla in massor av de fina foton som under helgen hängde i stora utställningshallen.
Besökare 100 lpm Foto
Publiken som besöker utställningen har möjlighet att rösta på sin favorit och den fotograf som har fått flest röster under helgen utses som utställningens vinnare. Här beskådar några besökare de bilder som senare under helgen skulle bli det vinnande bidraget (läs om vinnaren nedan).

Jag har själv varit med och hängt bilder de tre senaste åren, vilket är mycket roligt, lärorikt och inspirerande. Både att få visa upp sina bilder för en större publik, men framför allt att få träffa och prata med andra fotografer. Något jag verkligen kan rekomendera. Men i år fick jag inte ihop den tid som krävs för att sätta samman bilder till en utställning, framkalla och sedan hitta ett sätt att presentera bilderna.

Som nyfiken besökare åkte jag och dottern till museet och vi fick verkligen se många fina foton på årets utställning, som höll riktigt häg nivå!

Foto Kristian Niemi - Indien

Gillade verkligen Kristian Niemis alias @Krissen fina gatufoto från Indien med fina varma färgtoner och vackert ljus. En riktigt fin samling bilder! Kolla gärna in Kristians fina bilder på flickr.

Erik Nygren
Erik Nygren och hans projekt med skägg- och mustaschprydda porträtt, som också har som syfte att samla in pengar till forskning om prostatacancer. Eriks stora bilder har en fin sepiaton och och är tryckta på canvas för att få fram en struktur och förstärka känslan av ett gammalt fotografi och porträtt. Det var också första gången jag hade möjligheten att få träffa Erik och byta några ord, något som vi tidigare ”bara” gjort i forum och på twitter. Erik jobbar som fotograf och du kan kolla in hans webbsida på eriknygren.com

Graffiti 100 lpm
Eftersom det är en fri utställning så blir bredden på utställningen yvig och motiven blandas vackra färgstarka macrobilder på blommor och djur, bildjournalistiska dokumentära svartvita bilder,  gatufoto, porträtt och graffiti…allt i en salig blandning, sida vid sida. Det gör det till en fantastisk visuell upplevelse som tillfredställer de flesta besökarna.

Exif_JPEG_PICTURE

Fastnade också för de här analoga porträtten som Ida Myrin tagit med en mellanformatskamera. Bilderna och uttrycket känns personligt med en avslappnad stämning och fin ton.

Ja, just det! Vem vann fototävlingen?

Fotografen Madeleine Forsgren fick flest röster under helgen och tog hem segern och förutom äran, priset: En alldeles egen fotouställning på Värmlands museum. Grattis Madeliene!

På Sveriges Radio P4 Värmland kan du lyssna på en intervju med vinnare Madeleine Forsgren.

Madeleine är en flitig fotograf som delar bilder på sin blogg  och fotar en hel del bilder från Karlstad som hon bidrar med i fotogruppen ”Bilder av Karlstad” på Facebook, (som hon bjöd in mig till för ett halvår sedan).

Värmlands museum delar också ut ett hederspris till ett av bidragen, som i år gick till Viktor Bijlenga och sitt collage med små bilder med motiveringen: ”En samtida bildberättelse i dagboksform där medveten komposition, kontrasterande bildinnehåll ger en känsloladdad historia om ett möte med en ny plats. ”

En reaktion till “Fotoutställning 100 lpm 2013

  1. Vad kul att få se och läsa. Härlig blandning av bilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close