Sandgrund i Karlstad


Sandgrund i Karlstad Sandgrund

Det är något speciellt med den här fulsnygga byggnaden, men jag gillar verkligen de raka och rena linjerna, den låga designen, stenmaterialet på ytskiktet och formerna. Men varför har de byggt bort de stora panoramafönstren mot Klarälven?!

Sandgrund är ett landmärke i Karlstad. För de flesta utifrån i åldern +50 är Sandgrund känt som ett legendariskt danspalats, med sin stortid under 80-talet med fem danskvällar per vecka.

Arkitekten heter Uno Asplund och byggnaden invigdes 1960, och ansågs då som mycket modern arkitektur med stora panormafönster (som idag tyvärr inte finns kvar).

Sedan 2012 fungera byggnaden som ett museum och konsthall för konstnären Lars Lerin.

Lars målar fantastiska akvareller och har du vägarna förbi Karlstad ska du naturligtvis besöka museet som ligger på Sandgrundsuppden i Karlstad (Hitta hit)

Men missa inte heller att besöka Värmlands Museum som bara ligger ett stenkast bort, med både fik och restaurang, och som ofta också bjuder på riktigt bra utställningar.

Den här sommaren två fina och intressanta fotoutställningar: ”Africa is a Great Country” med Jens Assur och Carl Johan De Geers ”Vi hade fel”, en modeskildring från Paris 1967.

En reaktion till “Sandgrund i Karlstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close