QBIK F00 Distriktsmästare i Värmland 2013


QBIK F00 Distriktsmästare 2013QBIK F00 Distriktsmästare i Värmland 2013

Ni gjorde det tjejer, ni är distriktsmästare 2013 och klara för Mästarcupen nästa säsong!

Stort grattis, det var ni verkligen värda!

Idag var det dags för DM-final och möjlighet att försöka säkra segern i distriktsmästerskapet 2013 för F13, och på så sätt också en plats i Mästarcupen 2014 (en cup där landets distriktsmästare möts).

1Matchvärmning_DSC02012Matchvärmning – ”Ge mig 100%”

Men först skulle Torsby IF besegras i finalen och det finns inga på förhand givna eller enkla segrar…så räkna med att Torsby skulle ge allt för att försöka slå QBIK och ta hem DM-titeln!
Matchgenomgång inför DM-finalenMatchgenomgång strax innan DM-finalen

Det är tyst och fokuserat i omklädningsrummet under matchgenomgången och varje spelare vet sin roll, vad som ska göras och hur laget ska spela.

Kom igen, nu kör vi!

Maja vinner boll på mittplan i DM-finalenMaja i en tuff närkamp direkt i matchinledningen.

Torsby ger oss en bra match idag och QBIK-tjejerna är nog lite tagna av stundens allvar och blir också skakat när Torsby skapar ett par giftiga målchanser i början på matchen, som vår målvakt och våra försvarare ändå reder ut.

Nattis jagar och vinner boll i DM-finalenNathalie jagar och vinner boll på mittfältet.

QBIK radar upp målchanser, Jenny har ett skott i ribban, Emmas skott smiter strax utanför stolpen, Melinda är också nära, men bollskrället ville inte riktigt in i nät idag, och Torsbys målvakt gör flera fina räddningar…men skam den som ger sig, och till slut kämpar tjejerna in bollen när de följer upp en målchans och trycker in en retur. Yes! äntligen 1-0 till QBIK!

Halvtidsvila i DM-finalenHalvtidsvila och ledning med 1-0

I halvtidsvilan är det lite frustration över missade målchanser och spelet som inte riktigt vill lossna.

Vi peppar varandra och är överens om att fortsätta jobba på, ha tålamod, röra oss utan boll och försöka förbättra grundspelet med snabba och enkla passningar i uppspelen.

Full fart på kanterna!Full fart på kanterna

Och laget fortsätter skapa chanser, men det gör också Torsby, som har flera farliga målchanser och istället för 2-0 till QBIK, så dundrar Torsby in sin kvitteringen på straff i början på andra halvlek.

Men QBIK F00 har en tyngd i sitt spel när de oförtrutet mal på och gör det jobbigt för motståndaren, och till slut kommer också ledningsmålet en kvart in i andra halvlek 2-1, och av bara farten gör Torsby sedan ett oturligt självmål 3-1.

Nu är oron som bortblåst och det sprider sig en lugnare känsla i laget, istället blir Torsby allt mer frustrerade. Målvakten i Torsby fortsätter att storspela, men deras chanser blir allt färre i takt med att orken tryter….men de har mycket vilja och kämpar vidare trots underläget.

Emma springer på en djupledsbollEmma springer på en av många djupledsbollar och skapar hela tiden oro hos motståndarna.

Istället för en Torsby-reducering gör nu QBIK 4-1 och saken är mer eller mindre klar. I slutet på matchen gör också QBIK 5-1 men domaren ser inte riktigt situationen och dömer aldrig mål…även om både målvakt och boll var över mållinjen…fråga Philippa H hon är stensäker på att båda två var inne i mål.

Slutresultat skrivs till 4-1 och seger till QBIK F00 som har försvarat titeln och är distriktsmästare 2013 i Värmland F13!

Mycket rättvist och välförtjänt, även om Torsby verkligen gav oss en match idag! QBIK spelar inte sin bästa fotboll och de har lite svårt att få till 9-manna spelet, men Torsby gör det bra och skakar om laget i första halvlek med farliga fasta situationer, bra fart och bra målvaktsspel.

Men QBIK F00 har en riktigt hög lägsta-nivå och är ett ruskigt jobbigt lag att möta och svårt att besegra.

Laget har haft en fantastisk säsong så här långt och näst intill en magisk fotbollssommar, som idag kryddades med ytterligare en framgång att vara stolt över.

Det är ett härligt gäng fotbollstjejer som har roligt tillsammans både på och utanför planen, men det ligger också massor av hårt jobb bakom framgångarna med många svettiga och tuffa träningstimmar.

QBIK F00 tar emot pokal och guldmedaljer efter DM-finalenPrisutdelning där QBIK får ta emot pokal och guldmedaljer.

QBIK F00 tar stolt emot segerpokal och guldmedaljer efter DM-finalen och många i publiken vill fotografera och föreviga distriktsmästarna 2013.

QBIK hade 4 lag i final den här DM-dagen i Storfors och föreningen vann samtliga finaler och är 2013 nu distrikstsmästare i åldersklasserna; F12, F13, F14 och F15!

Wow, vilket facit! Fantastiskt bra jobbat och stort grattis alla tjejer och ledare i QBIK till de fina DM framgångarna!

Läs gärna också VFs reportage som idag (21/8-2013) hade ett mittuppslag från DM-finalerna i Storfors med QBIK F00 i fokus med både bilder och intervjuer: Qbik DM-mästare – Torsbys målvakt glänste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close