Carl-Johan De Geer – Vi hade fel!


Besökare fotoutställning - Carl-Johan De GeerBesökare på fotoutställning ”Vi hade fel!” med bilder av fotografen Carl-Johan De Geer.

I somras besökte jag Värmlands Museum ett flertal gånger och passade då på att se utställningen ”Vi hade fel!” med de svartvita modebilderna som Carl-Johan De Geer fotade under slutet på sextiotalet i Paris.

För mig har Carl-Johan De Geer varit en okänd fotograf fram till i somras, och mer känd inom filmkretsar och framför allt TV-produktion…förmodligen mest bekanta TV-serien och barnprogrammet ”Tårtan”.

Paris bild av fotografen Carl-Johan De GeerMarie-Louise Ekman i Paris 

Många av bilderna från gatorna i Paris ger en fin och härlig tillbakablick till sent 60-tal i både kläder och frisyrer, men också bilarna (som också var ett stort intresse hos Carl-Johan). Och vore det inte inte för bilarna skulle modet i stor utsträckning kunnat vara hämtat från idag.

Modebilder från Paris av Carl-Johan De Geer

Uppdraget med Paris-resan i rollen som DN´s modereporter var att tillsammans med Rebecka Tarschys, Gunila Axén och Marie-Louise Ekman skildra den exklusiva haute couturen, som man trodde var på väg att dö ut….men som i efterhand visade sig att; de hade fel! …eller som utställningen heter ”Vi hade fel!”.

Inte på något sätt ett planerat besök och någon utställning jag hade koll på, men både en rolig och lärorik upplevelse att få veta lite mer om personen och fotografen, men också härligt att kastas tillbaka i tiden och få en liten inblick av mode och lite vibbar från Paris gatuliv i slutet på 60-talet.

Värmlands Museum har verkligen bjudit på fina fotoutställningar den här sommaren, som toppas av utställningen ”Africa is a Great Country” med bilder av Jens Assur, som speglar ett växande Afrika med nya vinklingar och perspektiv. Läs gärna min upplevese i blogginlägget: ”Storslagen utställning om det nya Afrika av Jens Assur”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close