”There is a crack in everything, that’s how the light gets in”


There is a crack in everything, that's how the light gets in
”There is a crack in everything, that’s how the light gets in”

Regnet som föll under morgonen och förmiddagen har stillat sig och den fuktiga skogen börjar sakta andas igen när dimmorna lättar mellan träden.

Det råder ett harmoniskt lugn och endast vinden i träden hörs tillsammans med regndropparna som släpper sitt tag om grenarna och faller till marken.

Plötsligt tränger solen bort molnen, bryter sig igenom trädtopparna och skapar en ljusgata i skogen, vinden tystnar och regndropparna hänger sig kvar i grenarna, bara för några få sekunder, sedan slocknar den och är borta.

Solen har gömt sig igen, vinden tar tag i trädkronorna och dropparna faller från grenar ner på marken.

Det här är mitt bidrag till tema ”Hälsa” för Fotosöndag.

För mig handlar hälsa om en helhet och att må bra i både kropp och själ, där jag ser till att fylla på med mer energi än jag gör av med.

Skogen är för mig en källa där jag hämtar energi och kraft ifrån. Ibland springer jag över stock och sten, men ännu ofta går jag bara ut i skogen och andas. Men det handlar också om att jag omger mig med människor jag tycker om och som ger mig energi, prioirterar intressen och aktiviter som jag mår bra av.

Bilden och tolkningen tog jag med min mobilkamera när jag var ute i skogen i lördags. En del av er kanske redan har sett en version av bilden som jag laddade upp på Instagram i går eftermiddag. Även om det kan kännas förutsägsbart och lite tråkigt att återanvända samma motiv, kan jag varken hitta eller tänka mig en bättre bild som representerar hälsa för mig. Därför använder jag en identisk bild som min tolkning till Fotosöndag.

Tack fina Anna för den fantastiska och mycket passande rubriken, som är hämtade från Leonard Cohens ”Anthem”:
”Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack, a crack in everything
That’s how the light gets in.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close