Utsikt och insikt


Utsikt och insikt
”Utsikt och insikt”

Det är slutet på oktober och det varnas för höststorm som heter duga när St. Jude som härjat i England och ska dra in över Sverige senare under dagen.

Tuva har höstlov från skolan och jag har tagit en dag semester för att kunna vi ska vara tillsammans bara hon och jag.

Vi tar sovmorgon och efter frukost så packar vi en ryggsäck med fika och beger oss ut på en skogpromenad, där vi bestämmer oss för att räkna alla djur vi ser längs vägen.

Det är kuperat och vi hoppar av stigen för att göra äventyret lite mer spännande, någonstan kommer vi ju alltid, vi ser en ekorre som nyfiket spanar in oss och halkar sedan vidare på regnblöta löv, stenar och rötter.

Vi pratar om allt och inget, skrattar och berättar saker för varandra som vi annars inte alltid har tid med, eller kanske inte ger oss tid till.

En nötskrika flyger högljutt förbi och en hackspett sitter i toppen av ett dött och ihåligt träd och knackar med sin näbb så att det ekar i hela skogen. Vi noterar ”fyndet” tillsammans och nickar förstående att vi sett ytterligare ett djur. Check!

Efter drygt en timme har vi kommit fram till Göteborgsudden och det duggregnar lite, vi packar upp vår fika och undrar om himlen ska öppna sig eller inte? Men vi bestämmer oss för att det skiter vi, lite regn tål vi väl! …det blir bara lite duggregn som sedan avtar.

När vi fikat klart, så går vi längst ut på udden och spanar ut över Vänern och det öppna lanskapet som är dramatiskt och samtidigt mycket vackert.

Tuva har gummistövlar och går ut bland stenarna i vattnet, jag sitter på en sten och tar bilden med min iPhone, det är så fint och jag njuter verkligen av stunden tillsammans med min dotter.

Vi känner på vattnet och blir lite förvånade över att det känns ganska varmt, men vi hoppar över badet idag och kommer överens om att gå hem för att äta lite lunch. Det kurrar i våra magar!

Promenaden hem blir minst lika trevlig med många historier och skratt, vi undersöker gamla husruiner, försöker lista ut vilka träd alla löv på marken kommer ifrån; asp, björk, ek, lönn, rönn hmmm och några vi inte har en aning om.

Vi kikar på en myrstack och ser några arbetsmyror som jobbar och sliter, Check! ser ytterligare en hackspett och hittar vita bär på en buske som vi slänger ut på grusvägen som smäller när vi hoppar på dom. Och där ser vi en snigel, Check!

När vi kommer hem äter vi lunch och kollar på en svensk film från 1947 med Edvard Persson i huvudrollen. Samtidigt börjar regnet smattra mot fönstret, men någon storm är det inte….än!

Senare på eftermiddagen målar vi med vattenfärger och mot kvällen lagar vi middag tillsamman, skalar potatis, morötter och rullar köttbullar i olika storlekar. Vi äter framför TVn och kollar på en spännande naturfilm om jättebläckfiskar och myser i soffan.

Jag är fylld med kärlek, glädje och värme efter den här dagen tillsammans med min dotter, den kunde inte ha blivit bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close