Swenströmskas stenugnsbageri


Swenströmskas Stenugnsbageri Karlstad
Kliver in på Swenströmskas stenugnsbageri på Östra Torgatan i Karlstad och doften av nybakat bröd möter mig direkt i dörren.

Här finns massor av nybakat och gott stenugnsbakat surdegsbröd, danskt rågbröd, vetebröd, danska wienerbröd och semlor. Bageriet bakar och erbjuder rejält bröd bakat på ekologiskt mjöl, goda mackor säljs i caféet, tillsammans med vetebröd och bakverk. Du kan ta en fika i caféet eller köpa med hem?

Vad passar bättre att göra ett litet fotoreportage om ett bageri och café, när temat för Fotosöndag är ”Ny” som i ”Nybakat”.

Moa Näsström som är en av ägarna tillsammans med sin man Mattias Svensson, möter mig med ett leende bakom kassan, som blir ännu större när jag presenterar mig och berättar om mitt fotouppdrag och min blogg. – Va roligt, så klart du ska fota och blogga. Det är ju win-win för både oss båda!

Hon bjuder in mig till bageriet direkt och hämtar både Mattias och den andra bagaren Ronnie Dyhr-Nielsen. Jag presenterar mig och berättar om mig själv och varför jag gör ett besök hos dom, och de börjar direkt prata och berätta om bageriet, sitt yrke och sig själva medan jag ställer lite frågor och fotograferar när de jobbar.

Semlor på gång
Nu börjar det bli högsäsong för semlor och det märks. Moa skickar ut semlor på löpande band, trots att det fortfarande är tidig morgon. De stenugnsbakade semlorna har precis också utsetts till Karlstads godaste semla, vilket du kan läsa om i Nya Wermlands-tidningen. Hurra och grattis till er!

Ägaren Mattias med Svarta boken
Ägaren Mattias som också är bagare bläddrar i den ”Svarta boken” som innehåller familjetradioner med många års beprövade recept, hemliga recept! Familjen har drivit bageri i Halmstad under många årtionden och Mattias har nu fört traditionen vidare till Värmland och Karlstad, där han och Moa tyckte att den här typen av bageri och café saknades. Hösten 2013 öppnade de sitt bageri och café.

Bagare Ronnie lägger upp nybakat matbröd
Här kommer bagaren Ronnie med nybakat färskt bröd direkt ur stenugnen.

Veteskorpor
Veteskorpor är bakade på surdeg och ekogoliskt vetemjöl, så klart!

Lampskärm Café
Caféet är välbesökt redan på morgonen och många sätter sig i den mysiga lokalen som andas 50-tal och äter en god macka till frukost eller går rätt på en morgonsemla.

Skyltfönstret hos Swenströmskas Stenugnsbageri i Karlstad.
Skyltfönstret hos Swenströmskas och där inne står flera sugna kunder och väntar på sin tur.

Känner mig glad och fylld med energi när jag går vidare till mitt fredagsmöte ett kvarter bort.

Det känns fint att Karlstad har fått ett så bra bageri och café där det finns en god och gedigen grundidé att baka och sälja rejäla produkter baserat på ekologiska produkter.

Att Moa, Mattias och Ronnie är personer som sprider sin glädje och brinner för det dom gör, känns i luften tillsammans med doften av det stenungsbakade brödet och semlorna.

Jag kan varmt rekommendera Swenströmskas stenugnsbageri!

En reaktion till “Swenströmskas stenugnsbageri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close