Det finns alltid en plats på toppen


På toppen av bergetDet finns alltid en plats på toppen – Den tog jag och min dotter i besittning idag, när vi lämnade våren hemma i Karlstad och tillbringade en fin dag på skidor i Ski Sunne.

Ingen knuff och trängsel här inte – Dä va bar å åk!

Och det precis vad vi gjorde – Vi maxade dagen med skidåkning!

Upp till toppen och sedan nerför bergssidan i långa härliga storslalomsvängar,  i backarna som var helt ok preparerade trots att våren gjort sitt intåg rejält i landskapet runt omkring oss, med porlande bäckar av smältvatten som bakgrundsmusik.

Sista lifturen upp till toppen åkte vi 16:28…liften stänger 16:30! Som tur var fick vi åka med hela vägen upp innan dom parkerade liften för dagen, annars hade vi hängt kvar där än.

Vi fick en toppenfin eftermiddag tillsammans med massor av skidåkning, frisk luft, kexchoklad, mackor och varm choklad.

Men! Svårskalade apelsiner med iskalla och kladdiga fingrar som resultat, hoppade vi över efter att ha fått en flashback av Anna Sims nostalgiskt krönika ”Smaken av sportlov är kladdig” i NWT härom veckan.

Lite trötta av all motion och frisk luft, men glada och med rödrosiga kinder åkte vi tillbaka hem till Karlstad och våren.

För min del var det nog både första och sista åket den här skidsäsongen. För dottern därmot var det här bara uppvärmning inför resan till franska alperna, där hon ska erövra nya toppar och pister!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close