Busshållplats


Hållplats - BussBusshållplats

”Busshållplats är de platser längs en busslinje där bussen stannar för att lasta på och av passagerare. Den brukar vara försedd med en skylt som visar detta, samt eventuellt vindskydd. En busstation, även bussterminal, kan sägas vara en större busshållplats, där flera linjer stannar, vanligen på var sin bestämda plats.”(om ”Busshållplats” på Wikipedia).

Ja, det blir inte mycket mer tydligare än så här och det passar också utmärkt som en beskrivning på min bild och tolkning till Fotosöndag och tema ”Hållplats” (som ocks finns på mitt flickr-konto).

”BUSS” står det med stora fina bokstäver på taket, som markerar platsen tydligt.

Jag åker förbi den här hållplatsen vid centralsjukhuset i Karlstad nästan varje dag och det är något med den som jag gillar, men kan inte exakt sätta fingret på vad, ja förutom bokstäverna på taket. Kanske linjerna och formerna? Kanske för att den ha en tidlös känsla? Kanske för stämningen som råder när människor samlas och väntar på sin buss? Ja, något är det!

Och vilken låt passar då inte bättre än just Bus Stop med The Hollies från 1966. Låten nådde femte plats på UK Singles Chart och var The Hollies första amerikanska topp tio-hit som också nådde femte plats även på Billboard Hot 100 i september 1966.

Ha en fin söndag på er!

Bus Stop- The Hollies – 1966

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close