Kent – Alla för alla, en för en…


Kent, Nöjesfabriken, Karlstad 2014

Det är trångt, svettigt och fullt med energi när Kent och Jocke Berg levererar en riktigt bra klubbspelning på ett utsålt Nöjesfabriken i Karlstad ikväll.

Kvällen innan har det varit smygpremiär på turnén med en spelning i Oslo och rescensionerna är övervägande positiva, även om de på flera punkter inte stämmer överens med den upplevelse vi fick här i Karlstad.

Här var det inga buttra siluetter som stod orörliga i skoggorna av ljudmattor och körtjejer som driver igenom konserten!

Nej, det var ett Kent och en Jocke Berg full med energi som dansade och hoppade framme vid scenkanten, uppbackad av en riktigt bra trio sångerskor som fyllde ut och breddade låtarna på ett utmärkt sätt. Och publiken var med i varje, danssteg, hopp och textrad!

Kent var Kent på sitt allra bästa tänkbara sätt, och med nya skivan La Belle Epoque bjöd de på en grymt bra spelning och musikupplevelse den här kvällen.

Åtta låtar från nya skivan levererades under kvällen och första spåret ”Mirage” blev också öppningslåten. När 1850 personer i mitten av konserten sjöng allsång till ”La Belle Eqoque” nådde spelningen sitt klimax och det var högtryck i fabriken. ”Din enda vän” lyfte rejält live och var en av kvällens personliga höjdpunkter.

Kentfest på Ullevi blir nog en upplevelse i sommar, men klubbspelningar i det här formatet med en intim och tajt känsla är live-musik när den är som bäst och jag njuter som mest.

Alla jämförelser med Depech Mode och U2 känns onödiga och tjatiga, Kent klarar sig utmärkt själva!

Mitt intresse för Kent har mer eller mindre legat i vila sedan ”Tillbaka till samtiden” 2007, men nu är vilan över och Kent lever hos mig igen!

Här kan du läsa några av recensionerna från Karlstad och Oslo:

NWTs recension av Kent på Nöjesfarbriken i Karlstad: NWT – Kentfest har redan börjat

Recensioner från turnépremiären med Kent på Sentrum Scene i Oslo:

SvD – Kören ger Kent en ny dimension

Expressen –  Nunstedt: Kent låter maffigare än någonsin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close