Känsla av frihet


FrihetFrihetskänsla

För många år sedan läste jag en insändare i NWT där en äldre dam beskrev sin lycka och tacksamhet för sin nya rullator som gav henne frihet och oberoende, ett inlägg som hon avslutade med – ”Har man en rullator är man fri!”

De orden gav perspektiv och gjorde intryck på mig.

Jag står några våningar upp i Karlstad CCC och har precis sett fotoutställningen ”Sommarscen 2014” med bilder av Paul Hansen, Hannah Modigh och Tommie S Ohlsson m fl (som du kan läsa läsa om i blogginlägget – Foto i fokus på Sommarscen 2014 i Karlstad).

På väg ut ur byggnaden stannar jag till några våningar upp och ser ut över Klarälven, bryggan och cykelbanan som går parallellt med vattnet in mellan husen och konferensanläggningen.

Precis då kommer ett äldre par nedanför mig, där kvinnan sitter i rullstol och mannen går med hjälp av en rullator. Hon kämpar med att hålla samma takt som mannen och de kommer ut i ett stråk där solljuset faller in mellan husen, passerar en hållplats och ett vägskäl där cykelvägen och bryggan korsar varandra.

Det är ett fint ögonblick med en del symbolik som andas lite vemod, men också liv och frihetskänsla.

Insändaren från damen väcks åter i mitt minne och jag känner den i ögonblicket. Känslan av att vara oberoende och friheten att själv kunna ta sig ut för att njuta av en fin sommardag eller kanske bara gå till affären och handla.

2 reaktioner till “Känsla av frihet

  1. Den bilden säger så mycket. Dessutom läckra linjer i bilden. 🙂 Grattis till en riktigt bra bild. 🙂

    1. Tack snälla för gillande och din fina kommentar. Ja, jag gillar själv bilden och det den förmedlar till mig. Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close