Pelle Ossler hänger på Galleri Thimar/Westling


PelleOssler_DSC03177
Jag frågar Pelle om han kan välja ut en personlig favorit bland sina bilder på utställningen. Han funderar en kort stund, och så går han iväg och jag följer efter in i ett av utställningsrummen. ”Här är den! Det är Barsebäck, och jag tycker den är skitcool. Jag är inte någon förespråkare av kärnkraft, men Barsebäck är mäktigt, stort och något farligt”:

Det är vernissage på Galleri Thimar/Westling som nu i helgen (22 -24 maj 2015) bjuder på Pelle Ossler och hans bilder ”Skönhet i förfall”.

Peller Ossler är nog för de flesta mest känd som musiker och som gitarrist med Wilmer X i 15 år, senare åren som soloartist, medlem i Sällskapet och inte minst i Thåströms band.

Hörnet_DSC03150
Motiven i bilderna är en blandning av abstrakt, drömskt men också avbilder och vyer som alla går i toner av grått med hög kontrast och svärta. Alla är tagna med iphone-kamera och sedan behandlade med olika appar och filter…men han avslöjar inte hur.

Hus_Ossler_DSC03157
Min favorit på utställningen är den här bilden. Mycket svärta som i ett ljus lyfter fram några hus i nederkanten på bilden. Så är det med många av bilderna där ljuset på olika sätt lyfter fram skönhet i förfall.

En känsla och upplevelse som jag tar med mig från utställning och Osslers bilder är att vi på olika sätt sliter ner och tär jorden på ett destruktivt sätt, men i det här mörkret finns det ett ljus som ger näring och inger hopp.

DetDärÄrDjurgården_DSC03172
”Visst är det här en vy från Stockholm och över Djurgården?” frågar Tomas Österdahl, som i samma andetag fyller i ”men jag gillar ju självklart AIK!”

Konstkiosk_DSC03144
Tar en sväng in i konstkiosken och tittar på verk som galleriet har köpt in från tidigare utställningar och pratar en stund med vänner och nya bekanta som jag träffar den här kvällen. Utställningarna här bjuder alltid på nya möten med intressanta människor.

PankanDJ_DSC03154
‘Pankan’ står för musiken på vernissaget ikväll och levererar så klart grymt bra vinyl som pumpar ut ur högtalarna och skapar rytm i både kakelväggarna, konsten och kroppen.

Dans_DSC03168
Som vanligt hos Thimar/Westling är stämningen på topp med massor av fina människor som sprider glädje och värme.

Thimar&Westling_DSC03184
Så klart ska galleristerna vara med på bild!

Det här är blir också sista bilden från Galleri Thimar/Westling som nu stänger efter den här utställningshelgen.

Respekt att ni avslutar på topp och sätter punkt för att vandra vidare mot nya projekt.

Och stort varmt tack till er för att ni alltid med öppna armar och välkomnande kramar har bjudit in till många fina kulturupplevelser och underbara kvällar här nere i sotarkällaren fyllda med kärlek, glädje och värme!

Jag ser inte det här som ett avslut, utan snarare början på något nytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close