Nytt år, nya utmaningar!


Happy New Year

2017 genomförde jag några roliga och utmanande fotouppdrag, några arkiv- och porträttbilder blev publicerad i media, var representerad med ett verk på en utställning i Skövde Konsthall, och framförallt gick jag två kurser som båda var fantastiska på sina sätt med en vecka på Biskops Arnö i Fotografiskt hantverk och en 3-dagars workshop i Fotogravyr med fotopolymer.

Som ett sätt att komma vidare,  fortsätta att utvecklas och upptäcka nya områden att utforska, gillar jag att summera året genom de upplevelser jag haft, kunskaper jag skaffat, erfarenheter som samlats, människor jag lärt känna.

2017 handlar mycket om långsamma processer och sätt att skapa bilder. Jag fördjupade jag mina kunskaper inom mörkrumsarbete och analogt foto, utforskade nya tekniker som kan ta mig vidare mot ett mer konstnärlig uttryck och ett hantverk som jag inspireras av och vill fortsätta att utveckla på olika sätt.

Redan första dag på nya året blev jag medlem i Karlstads Nya Fotoklubb, till stor del för att få tillgång till mörkrum att kunna jobba i, men också för att hitta andra fotografer som jag kan inspireras av och lära känna.

Under 2018 ska jag fortsätta att utforska och jobba vidare med grafik och fotopolymer, och förhoppningsvis prova på andra tekniker.

 

Ska försöka bli bättre på att exponera mina bilder och ”våga” berätta att de är till försäljning. De få gånger jag har gjort det, så har jag sålt bilder, så jag vet inte vad jag är rädd för. Eller jo, såklart jag vet! ”Är bilden verkligen bra?”, ” Vem vill ha den på sin vägg hemma?”, ”Vill någon betala för den här bilden?” etc etc.

Genom åren har jag skapat en hel del bilder, så det skulle vara väldigt roligt, utmanande och lärorikt att få möjlighet att ställa ut några av mina bilder i en egen utställning eller tillsammans med någon som visuellt passar bra ihop.

Men jag ska också skicka in bilder till några utvalda jurerade samlingsutställningar, och om jag kommer med i någon ser jag det som en ren bonus och kul erfarenhet. Det var ju väldigt roligt och en fin upplevelse att få vara med på Värmlands Höstsalong på Rackstadsmuseet i Arvika 2016.

Så ja, det finna alla möjligheter för att 2018 ska bli ett nytt roligt och utvecklande år mig och mitt bildskapande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close