Värmlands höstsalong 2020


Idag 10 oktober öppnar Värmlands Konstförenings höstsalong 2020 på fina Rackstadsmuseet i Arvika, som står värd för årets utställning.

”Välkommen till Värmlands Konstförenings HÖSTSALONG i Rackstadmuseet, Arvika 10 oktober-26 november Öppettider torsdag-söndag 12-16 VÄRMLANDS KONSTFÖRENING RACKSTAD MUSEET”

Som med mycket annat så påverkas också höstsalongen av den pågående Corona-pandemin.

Det blir inget högtidligt traditionellt vernissage med tal, mingel och konstnärer på plats. Men museet har ordnat fina förutsättningar för besökarna och det kommer endast att tillåtas 50 personer inne lokalen samtidigt.

Jag ansökte med två verk som båda blev antagna, vilket såklart gjorde mig både glad och lite stolt.

Det är ju alltid lite speciellt med jurerade utställningar och lite av ett lotteri, då det inte alltid de bilder/verk man ansöker med tilltalar invalsjuryn eller passar in i den aktuella utställningen.

Totalt blev det verk från 67 konstnärer antagna, där samtliga tillhör yrkessammanslutningen Värmlands konstnärsförbund (bara dessa medlemmar var i år inbjudna att ansöka till utställningen).

Mina två bilder som visas på utställningen är fotografier som jag skapats med en teknik som kallas för pinhole eller pinnhålskamera.

Tidlöshetens natur #1

Pinhole är en mycket enkel kamerakonstruktion, som saknar objektiv. Resultatet blir som jag är ute efter är att få en drömsk tidlös känsla över bilden.

Bilderna och tekniken är något som jag jobbat med i år utifrån stipendiet jag fick från Karlstads kommun i början 2020, med inriktning på att utforska, experimentera och fördjupa mina kunskaper inom alternativt fotografi och fotoprocesser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close