Jag är både listig och stark – Olle Ljungström


Det här är ingen recension, utan ett direkt köptips av en bok som jag varmt kan rekommendera av flera olika anledningar.

Jag är både listig och stark”Jag är både listig och stark” är en fin biografi om människan och artisten Olle Ljungström. Innehållet i boken bygger på intervjuer med Olle själv, texter skrivna av Olles vänner, foton och hans egna illustrationer.

Jag vet inte om du såg filmen ”En film om Olle Ljungström” som SVT visade för några år sedan, men det gjorde jag och jag blev också tagen av det gripande människoöde som spelades upp.

Bandet Reeperbahn passerada på tidigt åttiotal bara förbi i perefirien hos mig och det var som soloartist jag upptäckte Olle ljungströms musik och texter.

När jag nu såg att en biografin i bokform släppts i ett snyggt coffe table-format och att många av bilderna är fotade av Pieter Ten Hoopen (tillsammans med egna foton och illustrationer), gör naturligtvis boken också till en fin visuell upplevelse.

På insidan av pärmen så sitter en DVD-skiva, innehållande nio nyinspelade låtar med videoart fastklistrad och jag bara pröjsar 229 kronor för hela den här upplevelsen….det känns nästan skamligt billigt!

Så unna dig den här boken och upplevelsen i höst, du får ruskigt mycket valuta för pengarna!

http://www.bokus.com/bok/9789113031828/jag-ar-bade-listig-och-stark/

Här kan du titta och läsa mer om Olle Ljungeström:
Se intervjun med Olle Ljungström om biografin på Nyhetsmorgon (2 sept 2011)

Recension i SVD – Världar kolliderar i boken om Ljungström

I DN – En värdig Cornelis-stipendiat

Som en avslutning på inlägget klipper jag in låten och videon ”En förgiftad man” från albumet ”Sju” (2009)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close