Utställning – Alternativt Fotografi


Då var det äntligen dags för utställning och vernissage!

I våras fick jag Karlstad kommuns arbetsstipendium för kulturarbetare med syfte och mål att utveckla mina kunskaper i alternativa fotografiska tekniker och processer.

Den här utställningen är en del av att redovisa resultatet av mitt arbete och den kunskap jag utvecklat under året och med hjälp av stipendiet.

På utställningen visar jag verk som arbetats fram med tekniker som; Cyanotopi, Polaroid lift, Kemigram, Fotogram, Pinhole och fotopolymergravyr.

Utställningen har jag tillsammans med Jan Löfgren som är fotograf och som har inspirerats av mina tekniker och olika experiment, så vi har jobbat parallellt under året med olika tekniker och uttryck som visas hos Galleri Värmland.

Och vilken fantastisk vernissage- och öppningshelg det blev!

Vernissage - Alternativt fotografi hos Galleri Värmland 32 oktober

Massor av nyfikna besökare på galleriet som var intresserade och jag har haft så många fina och inspirerande samtal om fotografi, bildskapande och de teknikerna som jag har använt för bilderna på utställningen.

Vernissage - Alternativt fotografi hos Galleri Värmland 32 oktober

Med en pågående Corona-pandemi visade alla besökare stor respekt och tog själva ansvar för att det inte var mer än 10 samtidiga besökare i galleriet (som var det antal som vi satt som max).

Vernissage - Alternativt fotografi hos Galleri Värmland 32 oktober

Några bilder som väckte lite extra intresse och som fick många fina kommentarer var ”Humlan” och ”Pion”.

De är gjorda med en experimentell teknik där grunden är Polaroid-bilder, som när den väl lyckas får ett fint och unikt uttryck. Tekniken heter Polaroid lift eller emulsion transfer/lift som den ibland också kallas.

Är du intresserad av att se utställningen men inte hade möjlighet under vernissage-helgen, så hänger den fram till 7 november. Galleriet har öppet på lördagar 12-15 eller enligt överenskommelse.

Stort tack till alla er som varit och besökt utställning!

Ni har gjort mig mycket glad, tacksam och stolt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close