Sommaruställning Galleri Björken, Sunne


I slutet på mars plingade till och mail landade i inkorgen med rubriken ”Ställa ut i Sunne?”.

Jag hade inte planerat eller bokat in någon utställning och mailet var från Sunne Kommun, som undrade om jag var intresserad av att ha en sommarutställning på Galleri Björken i Sunne, efter att ha fått ett tips om mig och mitt bildskapande.

Med mindre än 3 månader kvar till vernissage, så fanns det ingen möjlighet att producera en helt nyproducerad utställning. Men med en mix av nya bilder och ett urval från tidigare projekt skulle det gå att få ihop en utställning. Så, jag tackade ”ja” till erbjudandet.

Den 16 juni var det dags att hänga utställningen och 2 dagar senare vernissage den 18 juni.

Vi lastade bilen full med ramade bilder och satte riktning mot Sunne för att hänga utställningen. Försommaren i Fryksdalen sprakade av krispig grönska så här veckan innan midsommar.

Väl på plats i galleriet så placerade vi ut verken längs väggarna innan vi började hänga upp bilderna. Ett par timmar senare stängde vi nöjda dörren bakom oss och galleriet var redo för vernissage.

Jag kände mig både glad och nöjd, för det kändes verkligen som att jag fått ihop en fin utställning.

Lördagen den 18 juni var det dags för vernissage av min utställning ”Ögonblick att andas”.

Kulturutvecklaren på kommunen hade ordnat med annons i lokaltidning, fixat med blommor, cider och snacks till vernissaget.

Jag hade såklart ingen aning om det skulle komma några besökare, men det gjorde det.

Många var intresserade både av de tekniker jag använder som fotogravyr och emulsion lift (polaroid), men också om var jag hade fotograferat bilderna.

Flera besökare och då framförallt den lite äldre generationen, som själv tidigare fotograferat med äldre analoga kameror, tyckte det var bra och roligt att jag fotograferar med film och på så sätt bevarar hantverket.

Jag har med mig några kameror och visar vilka min verktyg är och hur jag använder mig av dom.

Guldkornet den här vernissagedagen blev ändå ett mycket fint möte med en äldre dam som med sin rullator sakta rullade in i galleriet och slog sig ner vid en bild på Mårbacka.

Medan hon drack ett glas cider, berättade hon att hon bott hela sitt i Östra Ämtervik och att hon dessutom varit på Selma Lagerlöfs begravning våren 1940 och då ”serverades svarta tårtor till kaffet efter begravningen”.

Efter en stund tackade damen för sig och tackade för att att hon fått se de fina bilderna. Hon skulle minsann komma tillbaka till utställningen och ta med sig barn och barnbarn under sommaren.

Ett fint vernissage som Sunne kommun hade ordnat, flera fina möten och som sagt var ett guldkorn med en dam som delade med sig av och en fantastisk berättelse.

Stort tack till alla ni som besökte utställningen och tack Sunne Kommun som gav mig möjlighet att få visa mina bilder under sommaren på Galleri Björken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close