Avig


Avig

Det här är mitt bidrag och min tolkning till veckans tema ”Avig” för fotosöndag  (bilden finns som vanligt också på flickr).

”Avig” tyckte jag till att börja med skulle vara ett ganska enkelt temat att tolka, men det var verkligen avigt och klurigt att hitta en bildidé som kändes bra att jobba med.

Tankarna for lite fram och tillbaka under lördagen och i takt med regn och åska som rullade in över Värmland, så började också tankarna att fomera sig och efter att ha varit ute i ovädret på eftermiddagen för att leta inpiration så slog idén om ett avigt paraply slå rot.

Bollade idén med min dotter och fråga om hon vill hjälpa till att få ut den på bild….och det ville hon.

På söndagsförmiddagen gav vi oss ut med kamera och paraply för att realisera bildidén och testade en del innan vi hittade rätt stuk och känsla, både i miljö, vinklar och perspektiv. Till slut fick vi det vi ville ha!

Att bilden skulle vara svartvit föll sig ganska naturligt, men det var däremot lite knivigare att bestämma utsnittet. Det handlar inte om många millimeter som gör ganska stor skillnad, för det mesta var färdigkomponerat direkt i kameran. Testade mängder med olika version och tycker att jag hittade en lite lagom vågad beskärning som ger en skön och spännande balans bilden.

Ett bidrag och en tolkning som jag blev väldigt nöjd med, både vad gäller själva bildidén och resultatet.

Vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close