Illusion förblir en illusion


Idag är det söndag, vilket också innebär ”Fotosöndag”. 

Fotosöndag handlar ju om ett nytt tema varje vecka och fria tolkningsmöjligheter, vilket innebär att det egentligen inte finns något rätt eller fel i den bild du väljer att bidra med (bara den är knäppt under veckan).

Men en sak som jag har jag lovat mig själv är att den bild jag laddar upp i fotogruppen på flickr som mitt bidrag. är en bild som jag ska känna mig nöjd med.

Förra sommaren gjorde jag misstaget att ladda upp en bild ”bara” för att jag skulle bidra med en bild, och det gav en ruskigt dåligt eftersmak….som jag inte vill smaka igen.

Den här veckan har jag haft tid att ägan så många tankar åt fotosöndag och började först under lördagen fundera på vad som skulle fungera som min tolkning för veckans tema.

Instinktivt började jag associera till trollkarlarar och magi, för att sedan flytta tankarna åt mer visuell illusion i den form som vänder ut-och-in på både ögat och hjärnan, för att sedan blanda in spöken och andar i någon form.

Det är ungefär också så som Wikipedia definierar ”Illusion”: En illusion är en falsk uppfattning av verkligheten på grund av flertydiga sinnesintryck.

På söndag förmiddag knäppte jag några bilder och fick fram två som skulle kunna fungera……men Nej! Jag känner inte att de är bilderna passar riktigt bra för temat och magkänslan ger lite sura uppstötningar som för mig ger en tydlig signal och påminnelse om att inte lyfta in bidrag som jag inte riktigt kan stå för eller känner mig nöjd med.

Så tema illusion förblir en illusion för min del!

Bilderna som jag knäppte idag är bilder jag med största sannolikehet inte skulle ha tagit om det inte varit för fotosöndag, och även om jag inte tycker att de knyter an till temat tillräckligt bra och därför inte håller som bidrag, så är jag hyfsat nöjd med bilderna i sig och publicerar dom gärna här på bloggen.

Min dotter Tuva med ett tecknat huvud

Som handen i hansken, kanske som huvudet på spiken eller bara huvudlöst?

Ett spöke eller bara en illusion? En osalig ande?

Kanske bilderna hade fungerat som bidrag och kanske är jag hård mot mig själv i min bedömning, men det ska banne mig kännas bra och det gjorde det inte den här gången.

Hur tänker du? Skickar du in bidrag varje söndag bara för att vara med?

2 reaktioner till “Illusion förblir en illusion

  1. Jag tycker det är bra att bestämma sig för en standard som man står för. Inför sig själv. Vad andra tycker är inte alltid så viktigt. Det är kul med uppskattning och det är fantastiskt när det blir en dialog kring bilder som får en att växa.

    Jag kan inte säga något om ditt val i detta fall, det är din sak. Men. Illusion_gast / osalig ande är så in i bänken skitbra så att man blir avis!

    1. Ja, fotosöndag har verkligen utvecklat mig och mitt fotointresse på ett sätt som jag aldrig kunnat drömma om. Så om jag inte känner att bilden gör sig rättvis på det sätt som jag räknat med, spelar det egentligen ingen roll hur bra själva bilden är.

      Åh tack! Ja, den ”osalige anden” blev en riktigt bra bild som jag är nöjd med…men en illusion nej 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close