Upplyst


Enlightened

Upplyst är min tolkning på tema ”Himmel – Helvete” för Fotosöndag (bilden finns också på mitt flickr-konto)

Tanken är att framkalla någon slags känsla av en uppenbarelse eller uppvaknande, kanske har personen på bilden rent av blivit bönhörd? Du kan själv välja att göra din egen tolkning om; vad , hur och varför.

Jag valde att jobba ganska hårt med kontraster i efterbehandlingen, vilket lyfte fram svärta och skoggor lite hårdare och satte på så sätt ett skarpare och mer dramatiskt uttryck i bilden. Avslutningsvis adderade jag lite brus för att få en lite mjukare ton och känsla i bilden.

När jag började fundera på en tolkning till veckans tema så drog tankarna ganska snabbt iväg mot änglar och demoner, som symboliskt skulle kunna spegla temat på ett bra sätt.

Efter en del idéer och konkreta försöka att få till en drömlik överexponerad bild med änglar och vingar….som inte alls kändes bra och inte alls blev som jag tänkt mig,  så styrde jag istället om tankarna mot en ”Upplyst” bild.

Resultat blev den här bilden som gör mig mer rättvis och som känns mer äkta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close