Hedersomnämnande i Grand Prix 2012


Ladies Bench

Med bilden ”Ladies bench” fick jag ett Hedersomnämnande och 10 poäng i fototävlingen Grand Prix 2012, att dessutom  få bilden publicerad i tidningen Kamera & Bild är också oerhört roligt.

För första omgången i Grand Prix 2012 var festfotografen Sima Korenivski enväldig domare och jag gjorde mitt bildurval lite med tanke på hur jag tolkar hennes eget bildspråk och vad som stod i den korta intervjun i Kamera & Bild innan tävlingsomgången.

Det verkade ju fungera…eller så var det förmodligen bara tur!

Sima Korenivskis egna ord om bilden var – ”En till vy in i min framtid. Sitta på en bänk med mina girlfriends och slåss om den enda mannen fortfarande vid liv/medvetande/vigör. Jag är den avundsjuka i mitten.”

Jag gillar själv bilden och såg direkt när den sakta men säkert komponerade sig bit för bit, person för person.

Det var en eftermiddag i somras när jag satt det lilla torget i stadsdelen Haga i Karlstad.  Plötsligt dök damerna upp med sina rullatorer och parkerade på bänken mitt emot mig. De pratade lite lågmält en stund och inte så lång efter dök den charmige mannen upp. En bekant märktes tydligt på damernas ton och kroppsspråk – de gillade hans närvaro. Det var både en fin och hjärtlig stund som jag kunde fånga med kameran på ett bra sätt.

Gillar du bilden?

10 reaktioner till “Hedersomnämnande i Grand Prix 2012

 1. Oh ja, jag gillar den! Väldigt mycket! En rolig och tidlös bild, som visar att spelet mellan man och kvinna/kvinnor ser likadant ut hur gammal man än är. Det skulle mycket väl kunna vara fyra tonåringar som sitter där och gnabbas med varandra.

  Och grattis till utmärkelsen och publiceringen!

  1. Hej och Tack för din kommentar Susanne! Ja, det var lite roligt och intressant att se hur kvinnorna påverkades av mannens närvaro när han dök upp, och det hade nog varit på samma sätt som det varit tre män på bänken och en kvinna hade satt sig brevid. Det var i varje fall en fin situation och händelse som jag hade glädjen att få se. Ha en fin helg! /Mattias

 2. Stort grattis! Väldigt bra bild!

  1. Tack snälla du Simon! Gillar din blogg och fina inspirerande gatubilder. /Mattias

 3. Väldigt fin bild, grattis! Antar att du har valt och valt igen innan du bestämde dig för just den här exponeringen? Jag gillar att kroppsspråken säger så mycket och att man kan tolka in så mycket kommunikation i den. Beskärningen är också tilltalande, med luft på sidorna och ovanför skylten. Inte konstigt att den fick pris! Vänliga hälsningar Katinka

  1. Tack för kommentaren Katinka! Ja, den här bilden komponerade sig själv framför mig, så det var bara att vänta in rätta känslan och stunden för exponeringen. /Mattias

 4. Jättefin! Du är ju så bra, du. De tre damernas olika hållning, mannens öppna hållning… intressant! Kul att sitta så och spana på folk, och vänta ut bilden.

  1. Tack snälla du för de fina orden! Ja, personligheterna och kroppsspråken gör verkligen bilden och det var samtidigt ett fint ögonblick som jag fick vara med om på ett litet hörn. /Mattias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close