Höjdskillnad


Höjdskillnad

”Höjdskillnad” är min tolkning för Fotosöndag och tema ”Höjd” (bilden finns också på mitt flickr-konto)

Har i stort sett tillbringat hela helgen i Örebro på Thomas Nordahls Cup, där min stora dotter Jenny har spelat fotboll med sitt lag QBIK F-00. De har som vanligt spelat toppfotboll och tog sig hela vägen till final på söndag kväll, en final som de tyvärr förlorade med 1-0 i en mycket jämn match mot IFK Västerås. Stort grattis till ett välförtjänt silver tjejer!

Redan under lördagen började jag fundera på hur jag skulle lösa veckans fotoutmaning på tema ”Höjd” och ganska snart insåg jag att det skulle landa någonstans i anknytning till fotbollen och Örebro.

Så jag började fota ”Höjdarfotboll”, Utsparkar och rensningar som var riktiga ”Höjdare” 30 meter i luften, publik som stod och tittade i himlen efter ”Höjdarna” i luften, ”Höjda” armar i luften när det blivit mål, fåglar som kom flygande på låg ”Höjd” och på hög ”Höjd”, på samma sätt flygplan som ritat sina vita streck en kilometer upp i skyn.

Men strax innan finalen startade på söndag kväll spelades en annan final på matcharenan, och då såg jag bilden som sedan också blev mitt bidrag och tolkning den här veckan.

För att kunna se matchen lite bättre hade en kortare äldre dam ställt sig på en bänk vid planen, som blev en fin åskådarplats. Ganska snart kom en yngre kille med Hood och även om han var lång, insåg han att här uppe skulle han se riktigt bra. Han klev dessutom upp ett steg till och ställde sig högst upp på bordet.

I motljuset från elljusets strålkastarsken blev det en fin och passande komposition med personer i olika ”höjd” och som alla kollade på en fotbollsfinal med riktigt ”höjdarfotboll”. På något sätt får jag själv en liten känsla av OS i Mexico 1968 och den legendariska bilden från prispallen där Tommie Smith och John Carlos står på prispallen med var sin knuten näve sträckt i luften och hedrar black power, som en protest mot de svartas förtryck.

Vad tycker du?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close