Bilden ”Madonna” i rapporten Kvinnofrid – Kartläggning 2012


Madonna

Länsstyrelsen i Värmland har återigen gjort en kartläggning inom området mäns våld mot kvinnor, barn som bevittnat våld, hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Det är den femte kartläggningen som görs och frågorna har främst varit riktade till socialtjänsten och de ideella föreningarna.

En handläggare på Länsstyrelsen såg min bild ”Madonna”  på min fotoblogg, gillade den och insåg att det var en visuellt passande del för en kommande rapport. Vi kom överens om villkoren för användning av bilden och nu har rapporten  ”Kvinnofrid – Kartläggning 2012” publicerats.

Madonna i rapporten

Rapporten är sannerligen inte någon trevlig läsning med alla tragiska och fruktansvärda övergrepp på kvinnor och utsatta barn, men kartläggningen är ett sätt att belysa och lyfta fram de våldsutsattas situation, och utifrån det perspektivet känns det bra att bilden kan vara en del i rapporten. 

Förhoppningsvis kan kartläggningen också bidra och vara ett led i att man prioriterar och avsätter resurser för att kunna förebygga, hjälpa och förändra situationen för de som är utsatta och finns i någon form av riskzon.

Rapporten kan du läsa i sin helhet om du följer länken nedan:
http://lansstyrelsen.se/varmland/Sv/publikationer/2012/Pages/kvinnofrid—kartlaggning-2012.aspx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close