Morgonstund har guld i mund


Morgonstund har guld i mund

”Morgonstund” är min tolkning till tema ”Orange” för Fotosöndag (bilden finns också på flickr).

Tycker att det blev en fin komposition med fokus på vasstrået och den långa bryggan som nästan i oändlighet svänger sig ut i det glimmrande vattnet som en väg till solen.

”Morgonstund har guld i mund” och ”Carpe Diem” är uttryck som sällan passat bättre denna underbara oktobermorgon när solen strålar från en klarblå, det är helt vinstilla och någon minusgrad som lagt en fin rimfrost på landskapet.

Skyndar i mig min frukost och tar med mig kameran som sällskap ut i det vackra landskapet.

Ahhh…luften är frisk när jag drar ner den i lungorna och det ryker ur munnen när jag andas ut. En riktigt energikick och bättre start på dagen är svårt att få.

Stannar vid ett inlopp till vänern där det ligger en lång brygga med rimfrost på i motljus, där jag stannande en stund och knäppte bilderna. Det blev en rejäl omväg till jobbet där jag utnyttjade flextiden på jobbet,  för att kunna passa på att leva i nuet och njuta av allt det fina runt omkring mig.

Bilden nedan som jag tog på höstlövet som låg i rimfrosten på bryggan, hade också kunnat fungera som en tolkning till temat den här veckan.

Höstlöv på bryggan

Vid frukost i morse insåg jag också att min passionsfrukt i ljuset från fönstret blev ett fint och passande stileben till tema ”Orange”, så den får helt enkelt bli en bonusbild temat idag. Också kul med en bild som avviker i sitt bilspråk mot naturbliderna.

Det är passionsfrukt

Alltså, det första som slog mig när jag fick reda på tema ”Orange” var ”Televerket”.

Så i de bästa världar hade jag gärna fångat människor i den här tolkningen och då gärna någon arbetare i Televerkets gamla brandgula arbetskläder alá 70-tal bredvid sin tjänstebil, en Amazon kombi eller Volvo 145 i samma fina Televerksfärg med rejäla sideburns.

Vi får spara den bilden och kompositionen till ett annat tillfälle!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close