Segertåget i Coop Forum Cup 2013


Under trettonhelgen spelade vi COOP Forum Cup i Skövde, som också var min första cup som assisterande tränare för tjejerna i Skoghalls IBK F00…och vilken helg det skulle bli!

Supporters till Skoghalls IBK
Båda lagen hade grymt publikstöd under alla matcherna från släkt, vänner och fans som hejjade och peppade högljudt hela helgen.

Vi är en stor trupp och för att tjejerna skulle få mycket speltid under helgen hade vi valt att dela laget i två så jämna lag som möjligt. Under gruppspelet på fredag och lördag spelade lagen i var sin grupp, där 1:or och 2:or skulle gå till A-slutspel under söndagen (3:or och 4:or till B-slutspel).

Målivakt
Båda lagen visade upp fantastisk fin innebandy med snabbt passningsspel, bra skott, returer och grymma målvakter, vilket imponerade stort på alla!

Tränarna i lagen vi mötte tackade för lektionen och uppvisningen efter matcherna, domare och publik kom fram efter matcherna och berömde lagen, spelarna och det fina spelet…och vi tränare var naturligtvis mycket stolta över tjejerna!

Skolan
Under helgen sov, åt, slappade och taggade vi inför matcherna i två skolsalar på Västerhöjdskolan alldeles intill Skövde Arena där de flesta av matcherna spelades. Visst var det lite svårt för vissa att somna på kvällarna och någon av tränarna lät som ett mindre sågverk på natten…ingen nämnd ingen glömd.

Efter lördagens eftermiddagsmatcher var båda Skoghallslagen obesegrade och solklara gruppsegrare i sina respektive grupper. Målskillnaden var enastående 31-2 och 30-2 där lag som Östra SK, IBK Lockerud, Fagherhult Habo IB, Hovslätts IK, Ljungby IB, Sportlife KIBK m.fl hade besgrats med Skoghalls bländande innebandyspel.

Tårta
På lördag hann vi också med ett födelsedagskalas för tvillingarna i laget som fyllde tonåringar just den här dagen, där förlädrarna fixat en både god och jättefin tårta. Hipp, Hipp, Hurra för Annika och Kicki på deras födelsedag!

Bowling
Lördagskvällen avrundade vi med bowling för att få fokus på lite annat än innebandy, för att på söndagen tagga upp och börja kampen mot en finalplats!

Peptalk
Semifinalerna blev både de jämnaste och hårdaste matcherna under helgen, men båda lagen gick segrande ut ur sina respektive semifinaler, vilket innebar att lagen hade gått obesgrade hela helgen och skulle nu mötas i final efter tre dagars innebandy.

Både ledare och spelare var överens om att vi skulle försöka bjuda på så fin innebandy som möjligt i finalen, precis som vi gort hela helgen. Ha roligt och se oss som segrare tillsammans oavsett resultatet i finalen. Och det blev en bra och välspelad match som var riktigt jämn.

Vi kom, vi spelade och Skoghalls IBK segrade!

Lag bild på Skoghalls IBK
Skoghalls IBK F00 segrare i COOP Forum Cup 2013!

Men inget kommer gratis och nu ska vi hem och gnugga vidare på träningar, kämpa på i serierna och inte minst försöka plocka hem pokalerna i DM och lilla VM under våren.

Min dotter Jenny var och fotade på en av matcherna och fick några riktigt fina spelbilder som du kan kolla in på hennes blogg: http://jennyahslund.blogg.se/2013/january/innebandy.html

På flera av matcherna och då framför allt från slutspelet och finalen fanns också en fotograf som cupen anlitat och de bilderna kan du se här:
http://coopforumcup13.skalman.it/klass/3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close