Graffiti i samspel med naturen


Det är i mitten på maj och våren är sen i år, men har tagit rejäl fart de senaste  veckorna och nästan kastat sig rakt in i sommaren. 

Det går nästan att hör hur det växer och knakar ute när naturen exploderar i ung grönska och böljande hav med vitsippor.

Flowers meet Graffiti

Vattentornet på Rud i Karlstad är en fredad zon för spraykonstnärerna i staden och det blir en fin kontrast när våren möter Graffiti med sin kreativa och färgstarka uttrycksform.

Passande nog är flera av målningarna djur eller figurer som fungerar bra med omgivningen, ja till och med passar in här…och det känns inte som en tillfällighet.

Med kameran letar jag efter vinklar och kompositioner som strävar efter att naturen och Graffiti konsten ska jobba tillsammans.

The green giant Ett grönt träsktroll dyker upp bredvid mossen på baksidan av tornet.

Lion in the wood Naturligtvis finns det lejon i Rud-skogen.

Blue Bird in the tree En blå fågel sitter mellan grenarna i ett av träden.

Jag giller Graffitin som uttryck och konstform, då den sätter färg och ger liv åt ”döda” ytor. Den målas ofta över och uppstår på nytt i en ny form och med ett nytt budskap.

Tidigare inlägg på bloggen som jag fotat och skrivit med Graffiti i fokus:
Graffiti konst i Karlstad av Super G (2012)
Graffiti Mariestad (2010)

En reaktion till “Graffiti i samspel med naturen

  1. Jag gillar att gå in på din blogg och läsa om ditt och datt… Idag hamnade jag på graffitibilderna och jag gillar bra graffiti som är välgjord och färggrann. Ska försöka få till en graffitibild som jag kan sätta på ett linneskåp. Men det krävs en bra fotograf bakom en sån bild så om jag inte lyckas så kontaktar jag min son Joakim Berndes,,, men jag vill ju lyckas då jag har 2 duktiga fotograferande söner i min familj. Tack för en trevlig stund på din blogg. Jag återkommer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close