Vid vatten


Vid vatten

”Vid vatten” är min tolkning till Fotosöndag och tema ”Frid” (bilden finns också på mitt flickr-konto).

Frid, Fridfullt, peaceful är alla synonymer som jag relaterar till avkoppling, lugn och vatten.

Därför kändes det som ett utmärkt tillfälle att försöka hitta en bild och skapa en kompostion under lördagen, då jag och mina döttrar njöt av en härlig sommardag på klipporna vid Göteborgsudden.

Efter ett uppfriskande premiärbad i Vänern, la vi oss på de ljumma klipporna och värmde vi oss i solen, och där var bilden.

Jag frågade min dotter om det var OK att ta en bild där hon låg på klippan vid vattnet och lyssnade på det rogivande vågskvalpet…nja, riktigt så perfekt var det faktiskt inte.

Visst låg hon och solade vid vattnet, men lyssnade på harmoniskt vågskvalp? Nej!

Hon låg däremot och lyssnade på en av sina spellistor på Spotify och spilljudet från lurarna dunkade ikapp med måsarnas skri, så jag bad henne plocka bort lurarna och sin iPhonen för en kort stund, så att det i varje fall skulle se ut som hon låg och lyssnade till vågornas harmoniska kluckande.

Hon var med på noterna, så jag instruerade snabbt hur jag tänkte mig bilden, försökte få till en bra vinkel och knäppte några bilder som också skulle bli min tolkning till veckans tema ”Frid”.

Varje gång jag fotograferar mina barn ställer jag först frågan till dom om det är OK att fotografera, och även om de säger att det är OK, ställer jag samma fråga minst två gånger till mig själv med olika infallsvinklar:

  • Är det här en som de fortfarande tycker är ok om 5, 10 och 20 år. Det vet jag naturligvis inte med all säkehet, men är jag osäker så avstår jag bilden.
  • Sedan kommer alltid perspektivet in om hur bilden kan tolkas och på vilka sätt den kan misstolkas eller missbrukas. Är jag det minsta osäker och magkänslan svajar, avstår jag bilden.

Bilden som vi tog idag tycker jag blev en bra och fin tolkning som både jag och dottern gillar, både nu och om 10 år.

Lördagen var en fantastiskt härlig sommardag och en utmärkt start på juni månad med massor av sommarkänsla, som du kan läsa mer om i mitt blogginlägg : ”Badpremiär och sommarkänsla”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close