Med ränder på slipsen


Med ränder på slipsen

”Med ränder på slipsen”

Min tolkning på tema ”Randigt” för Fotosöndag är ett porträtt på min pappa som knyter sin slips framför en spegeln (bilden finns också på mitt flickr-konto)

Lördag eftermiddag susar jag fram genom ett andlöst vackert och färgsprakande höstlandskap på väg mellan Karlstad och Mariestad (där jag senare på kvällen ska fira min lillebror som fyller 30 år).

Längs vägen funderar jag på om jag ska hitta min tolkning i naturen? Kanske en bild på åkrarna och fälten som har skördats och plöjts randiga om vartannat elller varför inte några höga tallar som sparats på ett hygge som ståtligt står på rad?

Hmm bilden får jag fånga under söndagen.

När jag väl är framme i Mariestad och senare håller på att fixa i ordning mig till kvällens fest, och där hänger de randig skjortorna på tork. Jag ser bilden framför mig och vet direkt att jag vill göra en komposition med min pappa.

Han nappar på idén och innan jag åker tillbaka hem till Karlstad så komponerar vi bilden tillsammans och fotograferar.

Jag tycker det blev en fint porträtt med fin känsla och flera attribut som jag gillar och som passar temat bra.

En tolkning som jag inte alls hade räknat med, men som blev helt naturlig när bildidén dök upp i huvudet och med ett resultat som jag är riktigt nöjd med.

Återresan tillbaka till Värmland genom det soliga höstlandskapet blev minst lika fantastisk och färgsprakande som resan dagen innan, lite tröttare naturligtvis, men också med flera fina och roliga minnen från helgen, festen och fotograferandet.

En sista söndag i september att njuta av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close