Larssons Konsthandel visade upp internationell fotokonst


LarssonsKonsthandel_IMG_6810En liten fingervisning om att vi inne på bakgården hittar en tre dagars Pop-up utställning med internationell fotokonst som Larssons konsthandel i Karlstad visar upp (helgen 23-25 maj).

FrankOneill_IMG_6813
Direkt när vi kommer in den tillfälliga utställningslokalen möts vi av Terry O´Neills  bild på skådespelerskan Faye Dunaway från 1977.

Hon sitter vid en swimmingpool i Beverly Hills och äter frukost i gryningen med en mängd tidningar utspridda runt sig. På bordet står den Oscars-statyett som hon kvällen innan vann för rollen som bästa kvinnliga skådespelerska.

HansGedda_IMG_6818
Här finns ockå porträtt av Hans Gedda, en av Sveriges stora och mest betydelsefulla fotografer…vad de det nu betyder? Ja, han är onekligen en fantastisk porträttfotograf och har fotograferat många kända personer från hela världen bl a Nelson Mandela. Här kan du se en intervju med Hans Gedda inför Nationalmuseets utsällning som visades i början av 2014 – Film: Intervju med Hans Gedda
Till vänster ser vi ett porträtt av modefotografen Mikael Jansson.

Rankin_IMG_6811
Fotomodellen Heidi Klum låter fingret tala sitt tydliga språk. ”Finger talking” är en bild som tagits av modefotografen Rankin

IsmoHölltö_IMG_6836
”Batman” av finska dokumentärfotografen Ismo Hölltö. Ismo anses som en av finlands största fotografer och dokumenterade under 60-talet den finska landsbygden på ett sätt som är tidlöst och har gjort honom internationellt erkänd.

AnnikavonHausswolff_IMG_6833
En bild av fotografen och konstnären Annika Von Hausswolff. 1993 väckte Annikas bilder ”Tillbaka till naturen” stor uppmärksamhet. Konstverket består av en serie iscensatta bilder inspirerade av brottsplatsfotografier.

Med sitt bildspråk och uttryck ställer hon frågor och visar upp samhällskritiska problem. Precis som hon i utställningen tillsammans med Jan Jörnmark 2011 också skildrar samhällets förfall i spåren av finanskrisen.

NickBrandt_IMG_6838
Här finns också Nick Brandt representerad med några av hans typiska och enastående svartvita bilder från afrikas savanner. Nick Brandt som Sliperiet i Borgvik också visade i större upplaga 2012 och som jag skrivit om på min blogg – Sliperiet har dukat upp en konstutställning i världsklass (2012)

ÅkeEsonLindman_IMG_6825
Det finns också tre bilder med i utställningen av fotografen Åke E:son Lindeman. Här är det arkitektur som är i fokus och Åke är en av de bästa i genren.

Utställningshall_IMG_6820
Den här utställningen har inget tema eller röd tråd, utan är precis vad den är, en uppvisning av en konstsamling fotografier med internationell klass.

Visst känns det spretigt med den stora blandningen och variationen av konst, men det finns guldkorn som sticker ut och som jag verkligen uppskattar och det var väl värt ett besök.

Tack Larssons Konsthandel för att ni bjöd in oss och visade upp er fina samling med fotokonst under några dagar.

Foto och fotokonst har verkligen fått ett genombrott och har tagit plats i gallerier och utställningshallar de senaste åren, vilket är oerhört roligt, inspirerande och berikande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close