Höstvandring i Glaskogen


AnnaBjörskog_webb_DSC_1033Det är i slutet på september när vi beger oss till  Glaskogen för en efterlängtad vandring i det vackra landskapet mellan Arvika och Årjäng. Naturreservatet är 29.000 hektar stort och idag har vi siktat in oss på en ganska tufft kuperat terräng i sydvästra delen av området.

Det är en fin höstdag där vinden emellanåt tar tag i björkarna som släpper sina löv i gult regn över oss. Jag gillar hösten, andas och njuter!

HöstljusiSkogen_webb_DSC_1048Området vi vandrar i är kuperat och varierar i landskap och terräng under dagen. Vi går upp över flera höga höjder, hoppar över bäckar, går längs små sjöar och i djupaste skogar. Det mjuka varma solljuset som ligger lågt under hösten skapar magi i skogen där vi i naturens skafferi hittar riktigt mycket kantareller.

Glaskogen UtsiktEn del höjder bjuder på strålande vyer med fin utsikt…och en del fina höjder utan utsikt alls. Vandringslederna i området har många fina vindskydd där man kan rasta eller övernatta, de flesta ligger precis vid sjökanter eller utsiktsplatser placerade i mycket vackra omgivningar.

Skog_webb_DSC_1063
Eftermiddagssolen sänker sig över landskapet och vi har gått ca 25 km utan att varken mött eller sett några andra människor när vi kommer tillbaka till vår startplats. Vi dricker upp det sista kaffet på en brygga vid en tjärn innan vi mycket nöjda och fyllda med naturens intryck sätter oss i bilen och reser hemåt.

Vi har bara sett ett litet hörn av det vackra landskapet i naturreservatet och vill utforska mer, mycket mer!

Har du varit i Glaskogen? Om inte kan jag verkligen rekommendera ett besök och en fin naturupplevelse!

Läs mer Glaskogens Naturreservat – www.glaskogen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close